A. Dulkys: kartais pacientas – kaip futbolo kamuolys tarp įstaigų

Rokiškyje besilankantis sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad sveikatos apsaugos sistemoje reikia išvengti situacijų, kai pacientai siuntinėjami tarp skirtingų gydymo įstaigų, nors to ir nereikia.

„Pacientas kartais kaip futbolo kamuolys tarp skirtingų įstaigų, iš ligoninės vėl grįžta pas šeimos gydytoją – ko grįžta, lyg ir dar kartą pasikonsultuoti, kad išrašytų siuntimą, kurį iš karto ligoninėj galėjo išrašyti. Turime tokių dvilypių situacijų, mano tikslas jas išsiaiškinti, matyti praktikoje, ir kad mes tai keistume“, – pirmadienį Rokiškyje žurnalistams sakė ministras.

Jis teigė, kad vizitai mažesnėse įstaigose regionuose leidžia pamatyti sisteminius trūkumus, kurie neiškyla bendraujant su didžiosiomis ligoninėmis ir jų medikais.

„Bendravimas darbo vietoje, matyti praktiką labai svarbu, nes kai kalbame apie popierizmo, biurokratizmo mažinimą, viešojoje erdvėje labiau matomi gydytojai, kurie dirba didžiuosiuose miestuose, ir labai svarbu matyti praktiką, kaip dirbama regionuose“, – kalbėjo A. Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys pirmadienį Rokiškyje apžiūrėjo vietos gydymo įstaigas: Greitosios medicinos pagalbos stotį, Pirminės sveikatos priežiūros centrą ir Rokiškio ligoninę.

Praėjusią savaitę ministras apžiūrėjo Pakruojo gydymo įstaigas.

Šiuo metu SAM vykdo greitosios medicinos pagalbos ir sveikatos priežiūros įstaigų reformas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
:)))

Klpd.

Klpd. portretas
Nu gal pagaliau atsipeikės tas mūsų Dulkiagalvis :D) Bet ką jis gali padaryti? Tik pakalbėti. Ne jo natūrai užkurt eskulapams pirtį ir pravėdyt jų vietines schemeles padarius totalines rotacijas ar pravarant normalų vertinimą - auditą po kurio tiems kas susimovė, atimt licendziją. Po tokių dalykų medicinos ponams, manau, net užsieny nebus vietos o čia padirbėt rezidentūroje kelis metus bus tik į sveikatą:D)

jooo

jooo portretas
''vyresniems žmonėms gydytojai mūsų šalyje atlieka ir psichologo funkciją, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys'' „Reikia pasižiūrėti, o koks tų žmonių gyvenimas buvo. Gal jie neturėjo galimybių keliauti, socializuotis, nesusiformavo tokie įpročiai. Deja, mūsų sovietinio, skurdoko gyvenimo paveikti žmonės randa bendravimą tik per kaimynus, gydytojus, slaugytojas ir t.t. Čia tarsi žinutė, kad turime kažką daryti kultūros srityje“, – pridūrė A. Dulkys.'' Taip kalbejo sveikatos laidoje ! Gal vertetu jam pasikalbeti ir su zmonemis, kaip medikai zmones siuntineja vienas pas kita ir zmogui reiskia pretenzijas , o kodel siuntejas neatliko tokiu ir kitokiu tyrimu - buvo reikalingi privalomi ir pats elgiasi vel lygiai taip kaip kritikavo kita gydytoja, pats nieko nedarydamas . Pabumbejo ir be jokiu tyrimu skyre vaistus. Oi kiek buna istoriju..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių