Bus formuojamas Vadovybės apsaugos tarnybos rezervas

Seimas ketvirtadienį priėmė pataisas, pagal kurias bus formuojamas Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) rezervas.

Pataisoms pritarta vienbalsiai, „už“ buvus 124 balsavime dalyvavusiems Seimo nariams. Pataisos įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Karo padėties įstatyme įtvirtinta, kad, įvedus karo padėtį, VAT tampa ginkluotųjų pajėgų dalimi. Pakeitimai sudarytų galimybę siekti iš karto kelių svarbių tikslų: įtrauktų į rengimą ginkluotam pasipriešinimui buvusius tarnybos pareigūnus, leistų karo padėties metu sklandžiai integruotis į ginkluotąsias pajėgas“, – sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Laurynas Kasčiūnas.

Pasak jo, kuriamas rezervas taip pat gali paskatinti buvusius pareigūnus, palaikančius ryšius su tarnyba ir išsaugojusius savo kvalifikaciją, atkurti pareigūno statusą ir grįžti į tarnybą, kuriai šiuo metu trūksta pareigūnų.

Nustatyta, kad toks rezervas bus sudaromas savanoriškais pagrindais iš buvusių VAT pareigūnų, ne vyresnių kaip 65 metų amžiaus.

Rezervo nariai galės būti laikinai pasitelkiami VAT funkcijoms atlikti, taip pat laikinai skiriami į pareigūno pareigas, sudarius su jais terminuotas pareigūnų tarnybos sutartis arba terminuotas darbo sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI KAS DO ZUPER-MENAI SUSIRNKS

TAI KAS DO ZUPER-MENAI SUSIRNKS portretas
KINZALAI 150M GYLIJE NU.PIS NUO VAIZDO,LIETUVOJ TOKIU SAHTU NERA.

Neaišku kas iš trijulės taškų žiauriausi ?????

Neaišku kas iš trijulės taškų žiauriausi ????? portretas
Gal vidaus politikoje svilti pradėjo ,kad VAT REZERVĄ kuria... Na juk kartą buvo prie seimo atsitempę vadinamąsias karines,, mikrobangines" ,kurias nustačius, galima svilinti karščiu maištaujančią tautą .....TOJE SITUACIJOJE JIE SKIRIASI ŽIAURUMU SU TAIS KUR KARIAUJA [ UKRAINOJE ] TIEK VIENOJE TIEK KITOJE PUSĖJE????

Ir kur ta

Ir kur ta  portretas
Vadovybė?! Jei viskam vadovaųja demonai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių