A. Armonaitė – įsteigtos Laisvės partijos pirmininkė

Šeštadienį Vilniuje surengtame pirmajame Seimo narės Aušrinės Armonaitės ir Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus inicijuotos Laisvės partijos suvažiavime priimtas vieningas sprendimas: partija steigiama. Tai buvo nuspręsta visų steigėjų sutarimu.

Partijos iniciatorė A. Armonaitė kritikavo kai kuriuos Seimo valdančiuosius, teigdama, jog piliečiams yra piešiamas niūrus valstybės vaizdas.

„Šiandien kai kurie Lietuvos politikai mato Lietuvą pilką, išsigandusią, uždarą, kompleksuotą, kažkur ginčuose paskendusią Lietuvos valstybę“, - suvažiavimo metu sakė A. Armonaitė.

Anot jos, Lietuva yra atvira ir pasiruošusi telkti laisvės ir atsakomybės idėjas, tad tą įgyvendinti siekia ir naujai kuriama Laisvės partija.

„Lietuva nebėra mažas kaimelis kažkur Rusijos imperijoje“, - poreikį Laisvės partijai argumentavo ji.

R. Šimašius antrino, teigdamas, jog džiaugiasi partijos pavadinimu, nes, pasak jo, žodis „laisvė“ talpina labai daug.

„Man laisvė yra ne tik drąsa, bet ir kūryba. (...) Kūrybingi būsime tik tada, kai būsime laisvi. Štai kodėl reikalinga Laisvės partija“, - suvažiavimo metu sakė Vilniaus miesto meras.

Steigiamojo suvažiavimo metu paaiškėjo, jog didžioji dalis steigėjų partiniame judėjime dalyvauja pirmą kartą. Tai, pasak partijos rėmėjų, rodo, jog poreikis tokiai liberaliai politinei jėgai Lietuvoje buvo jau seniai.

2018 metų lapkritį A. Armonaitė su R. Šimašiumi pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio dėl kilusio konflikto su Liberalų sąjūdžio vadovybe. Nesutarimo priežastis - Vilniaus liberalų skyriaus sprendimas dalyvauti Savivaldos ir merų rinkimuose ne su partijos, o su R. Šimašiaus vedamu visuomeniniu komitetu.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 24 politinės partijos.

Pirmininke tapo A. Armonaitė

Partijos pirmininke buvo išrinkta A.Armonaitė.

Prisistatydama ji džiaugėsi, kad į Steigiamąjį suvažiavimą susirinko tiek žmonių, jog buvo pritrūkta registracijos lapų. Į renginį sugūžėjo per 850 bendraminčių, tačiau visų naujos liberalios partijos steigėjų skaičius gerokai viršija teisiniam partijos steigimui reikalingus 2 000.

Už A. Armonaitės pirmininkavimą partijai balsavo 771 steigėjų, prieš - 9.

„Mums reikia prisiimti atsakomybę ir drąsiai bei atsakingai atstovauti laisvės idėjas“, - sakė A. Armonaitė.

Pasak partijos lyderės, Laisvės partijos prioritetai visų steigėjų nutarimu yra švietimas, žmogaus teisės bei ekonomika.

Mums reikia prisiimti atsakomybę ir drąsiai bei atsakingai atstovauti laisvės idėjas.

„Nuo žmogaus viskas prasideda. Būtent nuo jo saviraiškos ir jo laisvės“, - bendražygiams sakė ji, prisimindama partizaninį judėjimą, kuris, pasak A. Armonaitės, rodė drąsą bei optimizmą.

„Optimizmas visada buvo Lietuvos savastis. Tai yra Lietuvos ir mūsų, liberalų, DNR“ - sakė Laisvės partijos iniciatorė.

Anot A. Armonaitės, ji nusprendė kurti naują liberalią jėgą Lietuvoje po Liberalų sąjūdį krėtusių neramumų. Būtent tai ir bendraminčių paskatinimas, pasak jos, paragino ją inicijuoti Laisvės partijos kūrimą, kuri, tiki A. Armonaitė, taps viena didžiausių politinių jėgų Lietuvoje.

Suvažiavimo metu paaiškėjo, jog didžioji dalis steigėjų partiniame judėjime dalyvauja pirmą kartą. Tai, pasak partijos rėmėjų, rodo, jog poreikis tokiai liberaliai politinei jėgai Lietuvoje buvo jau seniai.

Liberalų sąjūdis, kurio narė buvo ir pati A. Armonaitė, didelį smūgį patyrė prieš trejus metus, kai buvo pateikti įtarimai kyšininkavimu tuometiniam partijos vadovui Eligijui Masiuliui. Šiuo metu teisme kaltinimai pateikti ir pačiai partijai.

2018 metų lapkritį A. Armonaitė su R. Šimašiumi pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio dėl kilusio konflikto su Liberalų sąjūdžio vadovybe. Nesusitarimo priežastis - Vilniaus liberalų skyriaus sprendimas dalyvauti Savivaldos ir merų rinkimuose ne su partijos, o su R. Šimašiaus vedamu visuomeniniu komitetu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas,

Pilietiškas, portretas
Nepasidalino kąsneliu, tai ir atskilooo... Jau turime valstiečius - Tėvynės gelbėtojus:)). Dabar jų bus dar daugiau ž tik tegul rinkėjams nesusisuka vėl protelis - manos iš dangaus niekas neatneš. Laisvės partija (keistas pavadinimas partijai, bet tiek to jau)- dar viena nauja pora "kaliošų". Cha,cha, cha.... Valstybei tik padidės kaštai - kaip partija, taip ir pinigėlių mūsų jai nubyra... Ot tau ir laisvės partija ar kita kokia Bėdų partija - jau visai mums, piliečiams nebesvarbu. Tik tų iliuzijų mums mažėja. Gal jau protingėsim kaip rinkėjai???

Anonimas

Anonimas portretas
Netikime ,kad atsiras daug kauniečių ,kurie pritartų šiai bandai.armonaitė tai kažkokia įžūli rėksnė.Lietuva kur Tu eini,jeigu tokios ''asmenybės'' nori mums vadovauti.Tarp kita ko ji ištekėjusi ,bet matyt net vyras neleidžia skelbti jo pavardės.

Anonimas

Anonimas portretas
O kodėl nesutarė? Nes dauguma nepritarė jos noras tiems iškrypėliams duoti laisvę,na dabar tai jau klestės tie psichiniai ligoniai.Apsaugok nuo tokios jos partijos,nes ten susirinke iškrypėlių gauja.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių