„Emmy“ apdovanojimai vėl vyks gyvai, į pagrindinį prizą pretenduoja „Karūna“

  • Teksto dydis:

Ryškiausios televizijos žvaigždės sekmadienį pirmą kartą per dvejus metus gyvai susirinks į prestižinius „Emmy“ apdovanojimus, per kuriuos transliavimo platformos „Netflix“ serialas apie britų karališkąją šeimą „Karūna“ (The Crown), kaip manoma, turėtų pagaliau laimėti pagrindinį prizą.

Kritikų itin išgirta saga dėl geriausios dramos prizo turės pakovoti su „Žvaigždžių karų“ mokslinės fantastikos pasauliui priklausančiu „Mandaloriečiu“ (The Mandalorian) iš platformos „Disney+“.

Dėl tebeplintančio koronaviruso apdovanojimų ceremonija vyks lauke Los Andželo centre. Į ją bus įleistas ribotas skaičius žiūrovų.

„Rodos, pagaliau atėjo „Karūnos“ akimirka, – agentūrai AFP sakė žurnalo „Variety“ apdovanojimų skilties redaktorius Claytonas Davisas (Kleitonas Deivisas). – Tai bus pirmasis didelis serialo apdovanojimas „Netflix“ platformai.“

Serialas „Karūna“, kurio rodomas jau ketvirtas sezonas, pasakoja apie nenusisekusią princo Čarlzo ir princesės Dianos santuoką.

„Netflix“ tikisi, kad apdovanotas bus ir kitas platformos serialas – „Karalienės gambitas“ (The Queen's Gambit), kuriame Anya Taylor-Joy (Anja Teilor-Džoi) vaidina šachmatų pasaulyje kylančią žvaigždę. Beje, dėl šio serialo visame pasaulyje smarkiai išaugo šachmatų pardavimai.

Serialo „Karūna“ naujausias sezonas ir „Mandalorietis“ šiemet pretenduoja net į 24 prestižinius „Emmy“ apdovanojimus. Šie du serialai dominuoja dramos kategorijoje, o kitas „Disney+" kūrinys, mini serialas „WandaVision“, surinko 23 nominacijas.

Tuo tarpu „Apple TV+" komedijos „Ted Lasso“ pirmasis sezonas sulaukė 20 nominacijų.

„Hulu“ distopinė drama „Tarnaitės pasakojimas“ (The Handmaid's Tale) gavo 21 nominaciją, kaip ir jau daug metų „Emmy“ statulėles šluojanti televizijos NBC satyrinė laida „Saturday Night Live“, bendrą savo nominacijų skaičių padidinusi iki kone 300-tų.

Dėl geriausio draminio serialo vardo „Karūna“ ir „Mandalorietis“, be kitų, varžysis su „Netflix“ kūriniu „Bridgerton“ ir „Tarnaitės pasakojimu“.

Visi trys ankstesni „Karūnos“ sezonai buvo nominuoti šioje kategorijoje, bet taip ir nelaimėjo. Geriausio draminio serialo kategorijoje nėra nugalėjęs ir joks kitas „Netflix“ kūrinys.

Be to, „Karūnos“ aktoriai nominuoti geriausių draminių serialų aktorių kategorijose, įskaitant princesę Dianą suvaidinusią Emmą Corrin (Emą Korin), princą Charlesą (Čarlzą) įkūnijusį Joshą O'Connorą (Džošą Okonorą) bei Margaret Thatcher (Margaret Tečer) vaidmenį atlikusią Gillian Anderson (Džilian Anderson).

Tuo tarpu antrasis „Mandaloriečio“ sezonas surinko nemažai nominacijų techninėse kategorijose.

Per amerikiečių aktoriaus ir komiko Sedriko Linksmintojo (Cedric the Entertainer) vedamą ceremoniją bus pagerbti geriausi televizijos produktai, sukurti unikaliais, pandemijos paveiktais metais, filmuoti laikantis griežtų ribojimų dėl COVID-19. Balso teisę turi apie 25 tūkst. Televizijos akademijos narių.

73-ąją „Emmy“ apdovanojimų ceremoniją rugsėjo 19-ąją tiesiogiai iš Los Andželo, kur statulėlės bus įteikiamos laureatams gyvai, transliuos televizija CBS.

Ceremonija, į kurią susirinks „riboto dydžio nominantų ir jų svečių auditorija“, žymės sugrįžimą į tam tikras normalias vėžes. Pernai „Emmy“ apdovanojimų ceremonija buvo transliuojama iš tuščio teatro, o nominantai ir laimėtojai dalyvavo vaizdo ryšiu iš savo namų ar susibūrimų, vykusių laikantis socialinio atstumo, nes Los Andžele vis dar galiojo griežti suvaržymai dėl koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių