Dubajuje gyvenanti lietuvė kuria interjerus multimilijonieriams

Jungtiniuose Arabų Emyratuose gyvenanti Orinta Petružytė, kurianti interjerus Rusijos Dūmos deputatams, Saudo Arabijos turtuoliams ir Šveicarijos verslininkams, nusijuokė: "Posakis "break leg for success" (susilaužyti koją sėkmei) man tinka tiesiogine prasme. – Dubajuje sulaužytą koją man sugipsavo dviem mėnesiams. Toks buvo likimo pokštas, nes ten gyvenu jau 22 metus."

Lemtingas lūžis

Prieš daugiau nei 20 metų neįstojusi į Klaipėdos konservatoriją vilnietė O.Petružytė su dainininko Žilvino Žvagulio komanda išvyko į Dubajų padirbėti šokėja ir vėliau – modeliu. Deja, kartą šokant Orintai lūžo dešinė koja.

"Sugipsavo nuo kulkšnies iki pat kojos viršaus. Dviem mėnesiams, – dabar šypsojosi O.Petružytė. – Per tą laiką draugės susirado kitus darbus ir pasiūlė čia dar pagyventi."

Metus šokusi, dešimt metų modeliu dirbusi ir jau trylika metų interjerą kurianti nuosavos įmonės "Moda Interni" dizainerė estetinį grožį kurti pradėjo atsitiktinai.

Vasaromis, kai Dubajuje temperatūra pakyla iki 40–45 laipsnių karščio, mažai kas dirba ir vyksta, Orinta trims mėnesiams išvažiuoja.

Tąkart Anglijoje ji lankėsi pas draugę, o Birmingame atsitiktinai pamatė lankstinuką, kviečiantį į interjero kūrimo studijas.

"Estetinį grožio suvokimą turiu, pinigus leisti moku, tad likau keturiems mėnesiams. Labai patiko įdomiai apie interjerą, architektūrą dėstęs profesorius. Įtakos turėjo tai, kad mokykloje man labai patiko ir sekėsi braižyba", – jau Dubajuje tramplinu tapo kuklus draugo užsakymas – vos 3000 dirhamų (apie 730 eurų) projektas jo kambariui.

Grįžęs vyras buvo maloniai nustebintas, net nepatikėjo, kad tai – jo kambarys, ir paprašė pakeisti visą butą. Į įkurtuvių vakarėlį susirinkę svečiai vienas per kitą klausinėjo, kas čia taip viską stebuklingai pakeitė? Taip atsirado pirmieji klientai.

Vakar ir šiandien

Dubajus prieš 20 metų ir dabar – kardinaliai skirtingas. Dabar daugiau tviskesio, dangoraižių, prabangos, milžiniški žmonių srautai ir keturis kartus pabrangęs pragyvenimo lygis.

Patrauklūs ir madingi atvykėliams siekiantys būti arabai nori kalbėti angliškai ir nereikalauja mokėti jų kalbos.

Neatsitiktinai Orinta nemoka arabiškai ir, beje, neturi nė vieno draugo arabo.

"Norint suprasti Dubajų, reikia pažiūrėti 2009-aisiais sukurtą filmą "City of Life", kuriame režisierius Ali F.Mostafasa puikiai pajautė pulsą – visi gyvena atskirai sau, kiekviena subkultūra gyvena savo rate, – pasakojo Orinta. – Indai, filipiniečiai, arabai ar europiečiai čia sukasi ir bendrauja kiekvieni savo rate. Per visą laiką interjerą kūriau tik trims arabams, nors turbūt nelengva būtų rasti tautą, kurios atstovui nedirbau. Iraniečiai, pakistaniečiai, labai daug rusų, šveicarai, britai, amerikiečiai, italai, prancūzai, japonai arba JAV gyvenantys iraniečiai, kuriems Dubajus – stotelė į namus. Dabartinis klientas – iš Nigerijos."

Kaina prasideda milijonu

Jos klientai – turtingi žmonės, nes dažniausiai pigiausias vieno kambario butas čia kainuoja nuo milijono dirhamų (apie 245 tūkst. eurų), vilos – nuo 6 mln. (apie 1,5 mln. eurų), tušti apartamentai aukščiausiame pasaulio pastate "Burj Khalifa" – 10–25 mln. (2,5–6 mln. eurų) ir kelis kartus daugiau.

Orintos biuras įkurtas DIP ("Dubai Investment Park").

Tiesa, seniau dirbti buvo sunku: darbų padaugėjo nuo 2003 m., kai emigrantams buvo suteikta galimybė pirkti nekilnojamąjį turtą specialiuose rajonuose.

"Jie galėjo įsigyti butus, vilas "Jumeirah", "Palm Jumeirah", JLT (Jumeirah Lake Towers), "Emirates Hills", "Bussines Bay", JBR (Jumeirah Beach Residence) rajonuose", – pasakojo  jau ilgiau JAE nei Lietuvoje gyvenanti O.Petružytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Nieko įspūdingo... Iš šiaip - kai sekantį kartą darysite nuotraukas reklamai, įsitikinkite, kad viskas tvarkinga, nes dabar matosi sujaukti kilimai, kreivai sukabinti rėmeliai (o gal čia tokios interjero detalės ???)

maksas

maksas portretas
nieko gero mergyte

žinoma

žinoma portretas
yra toks rytiečių posakis: kaip nusiteiki, taip gyveni. Tačiau ar tikrai jos nusiteikimas - gyventi katiną, o ne nuosavą vaiką vienišais vakarais prie savęs glaudžiant?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių