Savo rankomis: kalėdinės puošmenos iš miško

Savos gamybos eglutės žaisliukas gal ir ne toks ryškiaspalvis kaip pirktinis, bet bus žymiai mielesnis, nes sukurtas su meile. Pabandykite pasigaminti savo rankų darbo eglutės žaisliuką, pamatysite – tai smagu ir kūrybiška, ypač tokius darbelius kuriant kartu su vaikais.

Pirmiausia reikės pasidaryti žaisliuko pagrindą. Jis gali būti iš įvairių medžiagų: popieriaus, putplasčio, porolono arba iš bet kurios kitos lengvos medžiagos, iš kurios įmanoma suformuoti rutulį (jei žaisliukas bus apvalus).

Galima nusipirkti ir gatavą ruošinį sodo prekių parduotuvėse, pagamintą iš floristinės oazės ar putplasčio. Pats paprasčiausias ir ekonomiškiausias būtų iš senų laikraščių: popierius suspaudžiamas į rutulio formos gniūžtę, apipurškiamas vandeniu, kad būtų minkštesnis, ir tvirtai apvyniojamas su siūlu.

Kad ir ką naudotume – popierių, poroloną ar kitą medžiagą – svarbu, kad ji būtų lengva, nes nuo sunkaus svorio labai nusvirs eglės šaka.

Pasigaminus žaisliuko pagrindą, kitas etapas – jį dekoruoti. Pats paprasčiausias (bet tikrai ne prasčiausias) ir greičiausias būdas – apdėlioti samanomis ir jas apvynioti siūlu. Tiems, kurie mėgsta natūralumą, tokio žaisliuko nė nereikia papildomai dekoruoti, nes jis pats savaime gražus ir dvelkia natūralia gamta.

Galima puošti džiovintais lapais, žolelėmis, kerpėmis, spalvingomis sedulų šakelėmis, šiaudais ar mažomis spygliuočių šakelėmis tų medžių, kurių spygliai šiltame kambaryje nenubyrės, –  kėnių ar tujų. Šiuos elementus galima tiesiog aprišti siūlais.

Norint savo žaisliuką papuošti riešutais, mažais kankorėžiais, kavos pupelėmis, raudonomis uogomis, gilėmis ar kitomis sėklomis, juos reikės tvirtinti klijais. Jeigu norisi daugiau ryškumo ir žaismingumo, galite žaisliuką papuošti įvairiais blizgučiais, karoliukais, juostelėmis, sagomis, nupurkšti blizgiais dažais, nulakuoti ir pan.

Gamindami žaisliuką, neužmirškite pritaisyti kabliuko, už kurio kabinsite ant eglutės. Jį galima tiesiog pasidaryti iš siūlo kilputės arba panaudoti sudužusio žaisliuko kabliuką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių