„Mariupolis 2“ prodiuseriai ginčą su H. Bilobrova tikisi išspręsti artimiausioje ateityje

Ji anksčiau šią savaitę piktinosi, kad jos jos pavardės nebeliko tarp „Mariupolis 2“ autorių.

Kaip BNS nurodė „Studio Uljana Kim“, sutartį ketinta pasirašyti iki „Europos kino akademijos apdovanojimų ceremonijos, tačiau Hanai Bilobrovai atstovaujantys teisininkai iki paskutinės dienos teikė žodinį susitarimą keičiančias pataisas“.

„Nors sutarties pasirašyti nepavyko, ir toliau aktyviai bendradarbiaujame, siekdami tai padaryti artimiausioje ateityje“, – rašoma komentare.

Prodiuserių teigimu, ginčas kilo po Kanų kino festivalio, kai H. Bilobrova paprašė pripažinti ją lygiateise kūrinio bendraautore.

„Su visa pagarba jos žygdarbiui mes negalėjome sutikti (...), nes tai prieštarautų filmo kūrimo proceso faktams ir tikslui, dėl kurio visi dirbome. Negana to, autorių teisės į filmą iš tikrųjų priklauso Manto įpėdiniams, o ne prodiuseriams“, – teigiama atsakyme.

„Filmas „Mariupolis 2“ yra M. Kvedaravičiaus kūrinys, kuris buvo pabaigtas su meile ir pagarba Mantui atminti“, – priduriama jame.

„Studio Uljana Kim“ nurodo, kad dėl to prodiuseriai buvo priversti pakeisti Hanos poziciją titruose, kol nebus išspręstas teisinis ginčas.

„Bendravome teisiniu susirašinėjimu, tiesioginė komunikacija su Hana nutrūko. Vis tik, prieš mėnesį mums pavyko su Hana išsiaiškinti, kad ji nenori gauti lygių autorių teisių į filmą ir ją tenkina korežisierės pozicija, taip kaip ji buvo įrašyta filmo titruose Kanų festivalyje. Iš esmės, apsukę ratą, sugrįžome į pradžią“, – nurodoma komentare.

„Studio Uljana Kim“ nurodė ypač vertinantys H. Bilobrovos indėlį į filmą.

„H. Bilobrovos drąsos ir pasiaukojimo dėka rusų armijos apgultame Mariupolyje žuvusio Manto Kvedaravičiaus kūnas ir jo ten nufilmuoto filmo medžiaga pasiekė Lietuvą. Dėl to esame labai jai dėkingi“, – teigiama atsakyme.

M. Kvedaravičiaus „Mariupolis 2“ savaitgalį pripažintas geriausiu šių metų dokumentiniu Europos filmu.

Pasaulinė „Mariupolis 2“ premjera įvyko šių metų Kanų filmų festivalyje, jame filmas laimėjo specialų dokumentinio kino prizą. M. Kvedaravičius žuvo šių metų pavasarį Mariupolyje, kurdamas šį filmą.

Režisierius po mirties šią savaitę apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija „už bebaimę dokumentiką ir ryškų pėdsaką Lietuvos ir pasaulio kino padangėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazkokia korejiete

Kazkokia korejiete portretas
Kisa nagus prie krauju nulaistyto filmo.Na izuliau buti negali!Visiska nepagarba ir nachaliskumas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių