A. Vyšniauskio „čekiukų“ istorijoje – naujos intriguojančios detalės

Konservatoriaus Andriaus Vyšniausko „čekiukų“ istorijoje – naujos aplinkybės. Nors Seimo narys anksčiau tikino, kad Marijampolės savivaldybės kontrolė jo „čekiukuose“ nieko įtartino nenustatė – aiškėja, kad jo niekas ir netikrino.

A. Vyšniauskas sakė, kad yra nustebęs pats.

„Aš neįsivaizduoju, kaip taip gali būti“, – šnekėjo A. Vyšniauskas.

Praeitą savaitę prokurorai paviešino, kad nori jam pateikti įtarimus už „čekiukus“. Seimo narys tikino, kad jam tai netikėta, jog jo čekiukai iš Marijampolės tarybos laikų jau buvo patikrinti.

„Žinau, buvo ir dviejų savivaldybės kontrolierių atliekami auditai. Mano atžvilgiu nebuvo jokių abejonių pareikšta“, – rugpjūčio 2 dieną kalbėjo A. Vyšniauskas.

Dabar paaiškėjo, kad iš tiesų jo „čekiukų“ audito nebuvo.

„Esu klausęs to paties kontrolieriaus: kaip sekasi, ar man yra priekaištų? Buvo sakoma, kad neturi jokių priekaištų, viskas yra gerai“, – pabrėžė A. Vyšniauskas.

Nebuvo ir taip pat į Seimą išėjusios darbietės Vaidos Giraitytės „čekiukų“ audito. A. Vyšniauskas sakė, kad neįsivaizduoja, kodėl kontrolierius vienus tikrino, kitų ne. Beje, kontrolierius, anot Delfi.lt, irgi buvo konservatorius.

„Na, jis keistokas, žinokite. Aš gana gerai jį pažįstu, labai keistas žmogus“, – teigė A. Vyšniauskas.

Tai buvo mano paties sprendimas. Nenoriu komentuoti konkrečių detalių, nes nežinau, ar tai yra susiję su atliekamu tyrimu.

Keistoka gali pasirodyti ir tai, kad pernai A. Vyšniauskas Marijampolei grąžino 102 eurus. Tuo metu jis jau buvo Seime. Andriaus Tapino akcija „Skaidrinam“ savivaldybių „čekiukus“ jau kratė.

„Tai buvo mano paties sprendimas. Nenoriu komentuoti konkrečių detalių, nes nežinau, ar tai yra susiję su atliekamu tyrimu“, – aiškino A. Vyšniauskas.

Prokurorai A. Vyšniauskui nori pateikti įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Mano, kad politikas galėjo pasisavinti 2 tūkst. 100 eurų. Konservatoriai iš Seimo rinkimų sąrašo jį išbraukė, bet vienmandatę apygardą paliko.

„Man tam tikras garbės dalykas tą daryti“, – sakė A. Vyšniauskas.

Kad konservatorių vadovybė linkusi atleisti – rodo ir Manto Adomėno biografija. Gabrieliaus Landsbergio viceministras iš pareigų pasitraukė prieš metus, nes įkliuvo išgėręs prie vairo. Per tuos metus išleido dvi knygas, rašo ir trečią, bet ją užbaigs jau ne Lietuvoje. M. Adomėnas gavo tarptautines vadovaujančias pareigas.

„Taip, darbas yra Varšuvoje“, – tvirtino buvęs užsienio reikalų viceministras M. Adomėnas.

M. Adomėnas išrinktas Demokratijų bendrijos generaliniu sekretoriumi. Tai tarpvyriausybinė organizacija.

„Jos tikslas jungti valstybes, kurioms rūpi demokratijos plėtra ir saugoti jas nuo autoritarinių režimų įtakos ir poveikių“, – aiškino M. Adomėnas.

M. Adomėno kandidatūrą iškėlė Vyriausybė, G. Landsbergis viešai pasveikino.

Į teiginį, kad santykiai atšilo, M. Adomėnas atsakė: „Santykiai niekada nebuvo atšalę.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

M. Adomėnui pernai nustatytas 0,6 promilės girtumas.

„Padariau prasižengimą. Įstatymas yra įstatymas, nors su tuo lygiu promilių kaip Jungtinėje Karalystėje ar kai kuriose Amerikos valstijose galima vairuoti“, – šnekėjo buvęs užsienio reikalų viceministras.

Bet Lenkijoje tolerancija vairuotojams mažesnė nei Lietuvoje – 0,2 promilės. Paklaustas, ar ir kiti paslydę konservatoriai galėtų tikėtis panašiai atsitiesti, M. Adomėnas kitų komentuoti nenorėjo.

Pirmasis klausimas yra dviejų naujų ministrų priesaikos, dėl to iš esmės tos neeilinės sesijos ir nedelsiant reikia.

M. Adomėnas, paklaustas, ar stebi, kas vyksta, atsakė: „Be abejo, be abejo.“

A. Vyšniausko neliečiamybės generalinė prokurorė į Seimą ateis antradienį.

„Mano siūlymas ir raginimas kolegoms tą daryti bendru sutarimu, nes aš neturiu, ką slėpti“, – pabrėžė M. Adomėnas.

Seimo valdyba sušaukė neeilinę sesiją.

„Pirmasis klausimas yra dviejų naujų ministrų priesaikos, dėl to iš esmės tos neeilinės sesijos ir nedelsiant reikia. Žinoma, išklausysime ir generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pranešimą dėl Seimo nario Andriaus Vyšniausko“, – kalbėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ne pirmą kartą šią kadenciją prokurorai prašo Seimo konservatoriaus neliečiamybės. Praeitą kartą Kristijonas Bartoševičius, būdamas Čilėje, nusprendė mandato atsisakyti pats.

Tokia beprotiška gyvenimo skuba Pietų Amerikoje sukėlė klausimų Lietuvoje – ar kažkas K. Bartoševičių galėjo įspėti apie gresiančius įtarimus pedofilija, taip siekiant iš viešumos jį patraukti tyliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokie

kokie portretas
vagys sulinde i valdzia

Faktas

Faktas  portretas
Vagių ir rublinių partyja.

N

N portretas
Cia geras koziris,vienas kitą iškelia,vienas kitą sveikina,jie ponai kūnservatoriai kaip savo kieme jauciasi.Kiek truks tas bardakas?jų vogimai?korupcija? čekiukai ir visa kita.Jaucia pabaigą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių