Sukčiai apgavo dvi moteris, nuostoliai siekia per 40 tūkst. eurų

Sukčiai apgavo Vilniuje ir Šalčininkuose gyvenančias moteris – viena prarado per 9 tūkst. eurų, kita – 32,3 tūkst. eurų.

Penktadienį Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo 73 metų moters pareiškimą.

Ji nurodė, kad antradienį, apie 17 val., Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, būnant namuose, nepažįstami asmenys iš jos banko sąskaitos apgaule išviliojo daugiau nei 9 tūkst. eurų.

Daug didesnių nuostolių dėl sukčių policijai pranešė patyrusi Šalčininkų gyventoja.

Penktadienį 9.30 val. epolicija portale buvo gautas 26 metų moters pranešimas.

Ji teigė, kad nuo lapkričio 23 iki gruodžio 22 dienos būnant namuose Šalčininkuose, nenustatytas asmuo per internetinę investavimo platformą apgaule iš jos išviliojo 32 tūkst. 350 eurų.

Policija dėl abiejų sukčiavimų pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Naujausia Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro ataskaita rodo, kad pirmąjį šių metų pusmetį sukčiai iš gyventojų išviliojo 6,4 mln. eurų, užfiksuota beveik 4 tūkst. sukčiavimo atvejų.

Beveik pusė visų incidentų bei trečdalis visų nuostolių susiję su sukčiavimo kategorija „phishing“ – tai yra atvejai, kai bandoma išvilioti pinigus arba duomenis suklastotais trumpaisiais pranešimais (SMS) arba e. laiškais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbut

Turbut  portretas
Labai norejo zanytis

geroves valstybe

geroves valstybe portretas
pasake ka patys pensininkai , pensijiniai fondai ,bankai ir visokios investicines kontorikes privalo pasirupinasi busimu pensininku ateitimi.... rupinames...ir apsirupinam ...sakyciau banku biznis ir nieko asmenisko...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių