Skaičiai vėl auga: per parą prie Baltarusijos sienos apgręžti 33 migrantai

Per praėjusią parą, nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 33 migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių sekmadienį nebuvo.

Šeštadienį VSAT pareigūnai neįleido 13 tokių užsieniečių, penktadienį – keturių. Nuo antradienio iki ketvirtadienio iš Baltarusijos neteisėtai sieną bandžiusių kirsti migrantų nebuvo, pirmadienį pasieniečiai apgręžė 9 asmenis.

VSAT taip pat pranešė, jog Latvijoje praėjusią savaitę išaugo bandymų sieną kirsti iš Baltarusijos skaičius. Iki tol per parą Latvijos pasieniečiai iš Baltarusijos neįleisdavo maždaug 20–30 neteisėtų migrantų. Sekmadienį pasieniečiai apgręžė 45 užsieniečius, šeštadienį – 70, penktadienį – 52, ketvirtadienį – 60, trečiadienį – 69, antradienį – 83, pirmadienį – 56.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko per 8 tūkst., tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Šlykščios atmatos, visi atrodo vienodai, tamsūs bjaurūs klonai. Nepageidaujami čia, von atgal į savo „spalvingąsias kultūras“, šiukšlės!

Morgana

Morgana portretas
Taip ir valkiojasi nuo Latvijos iki Lenkijos ir Lietuvos. Na ir naglumas, argi tokių banditų reikia. Jau Danijoje perpildyti kalėjimai tų valkatų , kitaip nepavadinsi kai daro nusikaltimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių