Policijos virtualus patrulis įspėja atostogautojus: netapkite sukčių aukomis!

  • Teksto dydis:

Atėjus vasarai visi skuba planuoti atostogas prie jūros. Šiomis dienomis surasti būstą pajūryje – tikras iššūkis. Policijos virtualus patrulis įspėja besiruošiančius atostogauti, kad jie netaptų sukčių aukomis.

„Naršant „Facebooke“ pamatote labai patrauklų skelbimą, kuriame siūloma išsinuomoti apartamentus prestižinėje vietoje – netoli Palangos tilto, ir dar arčiau Basanavičiaus gatvės.

Apartamentai gražūs ir, svarbiausia, už labai prieinamą kainą – pasiūlymas, kurio nevalia praleisti. Susisiekiate su nuomotoju, jis labai gražiai jums papasakoja viską apie butą,  jo privalumus,  ir paprašo nedidelio avanso. Iki 150 eurų. Net nedvejodami skubate prašyti sąskaitos, į kurią galėtumėte pervesti norimą mokestį, nes pasiūlymas tikrai patrauklus, o ir rinktis nelabai yra iš ko.

Be abejonės nuomotojas paslaugiai jums atsiunčia sąskaitą (dažniausiai ne savo vardu) ir dar paprašo nurodyti pavedimo paskirtyje „skola“ arba „pavedimas“ (kad „VMI neužkibtų“). Jūs pervedate prašomą pinigų sumą ir jau pradedate įsivaizduoti kaip linksmai leisite laiką pajūryje, bet artėjant atostogų pradžiai, jums pabandžius susisiekti su nuomotoju paskutinių detalių suderinimui, sužinote, kad nuomotojo „Facebook“ paskyra nebepasiekiama. Ir tik tuomet suprantate, kad 150 eurų avansą (ir niekada daugiau, nes „nuomotojas“ žino, kad viršijus šią sumą grėstų ne administracinė, o jau baudžiamoji atsakomybė) sumokėjote sukčiams ir išsvajotų atostogų pajūryje nebebus“, – rašoma Policijos virtualaus patrulio „Facebook“ paskyroje.

Pagrindiniai patarimai kaip nepapulti ant sukčių kabliuko:

✅ panagrinėkite nuomotojo „Facebook“ profilį;

✅ atkreipkite dėmesį ar banko sąskaitos savininko vardas ir pavardė sutampa su nuomotojo;

✅ kokią informaciją prašo nurodyti pavedimo paskirtyje;

✅ visada į „Facebook“ ar „Google“ paiešką įsiveskite nuomotojo bei banko sąskaitos savininko vardą ir pavardę, kadangi paprastai apie aferistus rasite pakankamai daug informacijos įvairiose grupėse;

✅ geriau trumpalaikės nuomos paslaugas užsisakinėkite oficialiuose, tokias paslaugas teikiančiuose puslapiuose;

✅ ir svarbiausias patarimas. Jeigu bent šiek tiek abejojate nuomotoju – geriau atsisakykite pasiūlymo, kad ir koks patrauklus būtų.

Nukentėjus nuo sukčiautojų – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių