Pasienyje ramu: į šalį patekti nebandė nė vienas migrantas

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai per parą pasienyje su Baltarusija neapgręžė nė vieno migranto, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečių teigimu, tai – jau trečias toks kartas nuo rugpjūčio 3-iosios, kai VSAT buvo suteikta teisė neįsileisti neteisėtai į Lietuvą bandančių patekti užsieniečių.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių praėjusią parą taip pat nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios pasieniečiai apgręžė 7967 užsieniečius, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

VSAT duomenimis, tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Tuo metu Latvijos pasienyje su Baltarusija pastarąsias dvi dienas stebimas padidėjęs migrantų judėjimas.

Lietuvos pasieniečiai pranešė, kad pirmadienį į Latviją iš Baltarusijos neteisėtai bandė patekti 56 migrantai, antradienį, pirminiais duomenimis, neįleisti 83 užsieniečiai.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Nelegalai, sienos pažeidėjai , o ne migrantai. Migrantai atvyksta su diplomais , dokumentais norintys dirbti ir nesibrauna kaip banditai per sieną.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių