Į Lietuvą nebandė patekti nė vienas neteisėtas migrantas

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą nefiksuota bandymų neteisėtai patekti į Lietuvą iš Baltarusijos, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių taip pat nebuvo.

Pasieniečių duomenimis, pietinėje Lietuvos dalyje praėjusią parą įvairiu metu Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8,1 tūkst., tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Tuo metu Lietuvos pasieniečiai nurodo, kad padėtis Latvijos pasienyje su Baltarusija išlieka gana sudėtinga – praėjusią parą kaimyninės šalies pareigūnai neįsileido beveik pusšimčio migrantų.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių