Buvusiam pareigūnui tyrėjos nepavyko papirkti ir už 1 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Buvęs policininkas 1 tūkst. eurų kyšiu bandė papirkti Alytaus policijos tyrėją neblaivaus vairavusio kaimyno byloje.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai buvęs kolega siūlė susitarti, kad ši „pakoreguotų“ tam tikrus duomenis, jos atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose, skelbia policija.

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate Imuniteto skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti policijos pareigūnę.

Šiame tyrime nustatyta, kad policijos veteranas domėjosi savo kaimyno likimu, nes pareigūnai rugsėjo 10 d. Alytuje, Jaunimo gatvėje, sustabdė automobilį „Toyota Avensis“,. Mašiną neblaivus (3,40 prom. alkoholio) vairavo 50-metis vyras. Už tai, kad išvengtų baudžiamosios atsakomybės, neblaivus vairuotojas Kelių policijos skyriaus pareigūnams pasiūlė 70 eurų kyšį.

Kyšį pasiūlęs neblaivus vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam pareikšti įtarimai dėl vairavimo esant neblaiviam bei papirkimo.

Trečiadienį buvęs pareigūnas susitiko su kolege ir perdavė jai 1 tūkst. eurų, kad ši jo kaimynui padėtų išsisukti nuo gresiančios atsakomybės.

Ketvirtadienį Imuniteto skyriaus pareigūnai 42-ejų metų policijos veteranui ir jo 50-mečiui kaimynui pareiškė įtarimus dėl papirkimo. Bičiuliams už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių