Baltarusis cigaretes į Lenkiją gabeno naudotose automobilių durelėse

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris ertmėje už automobilio „Opel Omega“ sėdynės gabeno kontrabandinių cigarečių krovinį. Neteisėtų rūkalų rasta ir priekaboje gabentose naudotose mašinų durelėse. Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kartu su kolegomis iš Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus komandos ties Lazdijais patikrino Lenkijos link vykusį automobilį „Opel Omega“ su priekaba. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 30 metų šios šalies pilietis.

VSAT pareigūnams kilus įtarimų, kad automobilyje gali būti gabenamas nelegalus krovinys, „Opel Omega“ su priekaba buvo detaliai patikrinti Kalvarijos užkardoje.

Paaiškėjo, kad ertmėje už „Opel Omega“ galinės sėdynės bei priekaboje gabenamų naudotų automobilių durelėse yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai iš viso ištraukė 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Su įkalčiais įkliuvusiam vairuotojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo ir laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką. Vyrui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas ir „Opel Omega“, kuriuo gabentas neteisėtas krovinys.

Baltarusis po apklausos paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kur bus nagrinėjama ši byla. Nelegaliai gabenti rūkalai saugomi Varėnos pasienio rinktinėje, automobilis su priekaba – Kalvarijos pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių