Baltarusijos pareigūnai į Lietuvą atlydėjo keturis neteisėtus migrantus (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Baltarusijos pareigūnai prie neveikiančio Krakūnų pasienio kontrolės punkto Šalčininkų rajone šeštadienį atlydėjo keturis neteisėtus migrantus.

Kubos piliečiais prisistatantiems vyrams, pirminiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, baltarusiai nurodė eiti į Lietuvą. Migrantai peržengė sienos liniją ir prisėdo jau Lietuvos teritorijoje.

Šį sienos ruožą saugantys Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai nusprendė nešvaistyti laiko belaukiant, ką toliau darys neteisėti migrantai, ar ilgas valandas stovėti sargyboje jiems neleidžiant judėti gilyn į Lietuvos teritoriją. Atgal kubiečiai irgi negalėjo grįžti, nes už jų stovėjo Baltarusijos pareigūnai.

G. Žagunio užkardos pasieniečiai migrantus šiek tiek pasivedė į Lietuvos gilumą. Kaip visada, buvo įvertintos aplinkybės, ar užsieniečiams nėra kokių nors grėsmių. Medikų ir kitos pagalbos jiems nereikėjo, kubiečiai jautėsi gerai. Jie dėvėjo tinkamus pastaruoju metu Lietuvoje esančioms oro sąlygoms drabužius.

VSAT pareigūnai migrantams įteikė humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems laiką lauke leisti praversiančiais daiktais. Tokie paketai pasiūlomi visiems į Lietuvą neįleidžiamiems asmenims.

Netrukus gretimame sienos ruože pagal šiuo metu galiojančią tvarką į Lietuvą neįleistus migrantus pasieniečiai grąžino į Baltarusiją.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 882 neteisėtų migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Kodėl ES įstatymai tokie,kad neteisėtai kirte siena kuor skubiau būtu gražinami atgal iš kur atkeliavo.

Efa

Efa portretas
Manau grieztai neileisti ,lai baltarusiai priglaudzia ....,nes jie eis ir eis ....jauni vyrai lai gina savo tevyne o nepalieka savo moteris ir vaikus .......kiekvienam jo salis turi buti brangi juk tevyne ...

čia žydauja kariauja už savo babkes

čia žydauja kariauja  už savo babkes portretas
slavų rankomis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių