Ugniagesių automobilis sugedo prie pat gaisro židinio: valdžia myli tik tuos, kurie pildo biudžetą?

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip iš gaisravietės traktorius tempia sugedusį ugniagesių automobilį. Žmonės piktinasi, kad Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos technikai valdžia neskiria pakankamai pinigų, todėl atvykę į nelaimės vietą ugniagesiai kartais tampa bejėgiais, nes juos paveda seni automobiliai.

Juokingai graudu

Feisbuko grupėje „Viskas apie automobilius“ internautas Aurimas pasidalijo vaizdo įrašu. Jame vyras pasakojo, kad į jo garažus Jurbarko rajone šią savaitę įsisuko liepsnos, tačiau ugniagesiai nebuvo pajėgūs ugnies suvaldyti, nes sugedo jų technika. Tai, pasak internauto, parodo, kad ugniagesiams centrinė šalies valdžia vis dar skiria per mažai dėmesio ir dėl senos technikos gali įvykti baisesnės nelaimės.

„Ketvirtadienį mano tėviškėje užsidegė du garažai, su visais daiktais bei malkine. Viskas sudegė iki žemės. Atvažiavusi pirmutinė gaisrinė (ugniagesių gelbėtojų automobilis – aut. past.) užgeso vos tik įsukus į kiemą ir užblokavo kelia visiems kitiems. Jeigu ne aplinkiniai žmonės su technika, būtų užsidegęs ir namas, ir visi kiti aplinkui buvę ūkiniai pastatai, nes žmonės liejo patys vandenį su savo technika“, – apie tai, kad ugniagesiai dėl senos technikos buvo bejėgiai prieš plintančias liepsnas, pasakojo Aurimas.

Vyras taip pat vaizdingai pademonstravo, kokių priemonių teko imtis, kad sugedęs ugniagesių automobilis būtų išvežtas iš gaisro vietos. Tam prireikė traktorininko pagalbos. Prikabinus trosus, traktorius ugniagesių automobilį tiesiog ištempė ir nuvilko į Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos štabą.

„Nelikus ką gesinti, štai kaip išvažiuoja gaisrinės (ugniagesių gelbėtojų automobilis – aut. past.) namo. Juokingai graudu. Kai vienoms tarnyboms skiriami milijonai, o kitos savo eiga nei atvažiuoja, nei išvažiuoja. Kiek dar reikės pavyzdžių, kad kažkas pasikeistų?“, – į valdžios sąžinę apeliavo internautas.

Neslėpė pasipiktinimo

Įrašas socialiniuose tinkluose žaibiškai sulaukė įvairiausių reakcijų. Vieni pradėjo dalytis vaizdo medžiaga, kiti – komentuoti ir negailėti kritikos Vyriausybei, kad ugniagesių automobilių parkas nėra atnaujintas ir šiems gelbėtojams nėra skiriama pakankamai pinigų.

„Trikojų pripirko, pilnos gatvės naujų policijos automobilių, radarų pridėjo, o ugniagesiai su „zilais“ senais, va kaip myli tuos, kurie pildo biudžetą ir kažkam kišenes“, – apie tai, kad visoms specialiosioms tarnybom turėtų būti skiriamas dėmesys, užsiminė negailėjo Lukas.

Va jeigu sudegtų kokio seimūno rūmai, tada paskirtų komisiją ištirti, kas kaltas, kodėl ugniagesiai laiku neatvažiavo.

„Ugniagesiai baudų nerenka, neneša į biudžetą lėšų tiek, kiek angelai sargai, tai jiems transporto ir nereikia, tegu su kibirais vandenį neša“, – ironijos neslėpė dar vienas internautas.

Kiti kritikos strėles nutaikė tiesiai į šalies valdžią ir tikino, kad jiems turėtų būti gėda dėl tokių situacijų. Vieni Vidaus reikalų ministerijos klausė, kada ugniagesiams bus skirta pinigų, kiti apeliavo į Seimą ir laikėsi pozicijos, kad seimūnai turėtų kuo skubiau peržiūrėti šalies biudžetą ir numatyti lėšų ugniagesių automobilių parko atnaujinimui.

„Na, Seimo rūmai ir Seimo viešbutis nedega, tai nelabai pagal juos tie ugniagesių gelbėtojų automobiliai ir reikalingi. Šiaip tai juokinga, jei nebūtų graudu, bet ponams Seime kitaip atrodo“, – teigė Romualdas.

„Užjaučiu nuoširdžiai dėl gaisro, bet nei jūsų nelaime, nei dar šimtas tokių nelaimių nepakeis mūsų valdžios mąstymo. Va jeigu sudegtų kokio seimūno rūmai, tada paskirtų komisiją ištirti, kas kaltas, kodėl ugniagesiai laiku neatvažiavo. Tokie faktai. Alytuje gaisrą gesino, žmones valgyti nešė, o valdžia ugniagesių vadą – į teismą“, – savo nuomonę išsakė Viktoras.

Per mažiau nei parą vaizdo įrašu apsidalijo beveik 900 žmonių, įrašas sulaukė daugiau nei 235 komentarų bei 1,6 tūkst. patiktukų, kuriais žmonės reiškė nepasitenkinimo ir pasipiktinimo emocijas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iš viso Savivaldybių priešgaisrinėje tarnyboje eksploatuojamos 460 automobilinės cisternos (AC), kurios yra pagamintos 1987  – 1988 metais.

„Pačios seniausios Savivaldybių priešgaisrinėje tarnyboje eksploatuojamos AC yra Jurbarko r. sav. (Raudonės ugniagesių komandoje (UK) ir Smalininkų UK),  jos pagamintos 1962 m. „Jauniausias“ AC parkas yra Jonavos r. sav., kurio AC pagaminimo metų vidurkis yra 2005 m., o „vyriausias“ AC parkas – Jurbarko r. sav.,  AC, gamybos vidurkis 1979 metai“, – portalui kauno.diena.lt sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUU

NUU portretas
IR DAR TECHNIKA RUSISKA

Vladimiras Moskvičiovas

Vladimiras Moskvičiovas portretas
JUK KADAISE SAKIAU KAI KAM IŠ UGNEGESIU PROFSAJUNGOS VADUI MŪSŲ PREZIDENTO ROLANDO PAKSO TT PARTIJOS BUSTINEJE VILNIUJE KABINETE-PERKAME GAISRINIUS AUTOMOBILIUS ,,KAMAZUS''-NE - JUK MES EUROPA-........... O NE EUROPA

Anonimas

Anonimas portretas
abejotojai.. klaustukininkai.....
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių