Ant karinių lėktuvų pakilimo tako rasta pasiklydusi senjorė papasakojo, kaip ten atsidūrė

  • Teksto dydis:

Viename kaime buvo dingusi senjorė Janina. Artimiausia kimynė bei mokyklos draugė – irgi Janina, žinių apie tai neturėjo, o išgirdusi nepatikėjo, praneša LNK.

„Janės ieškojo? O kas galėjo ieškoti?“ – stebėjosi kaimynė. Išgirdusi, kad ieškojo ir pareigūnai, ir kaimynai, supratusi tarstelėjo: „Dėl to čia mirgalkos vaikščiojo po visus laukus“.

Ko pensininkė išėjo į mišką, kaip pateko į saugomą karinį dalinį ir net vaikščiojo karinių lėktuvų pakilimo taku, papasakojo ji pati.

„Lėktuvo nė vieno. Gal ten nesaugo niekas? Man atrodo, čia nebėra aerodromo“, – svarstė paklydėlė.

75-erių senjorė į karinę teritoriją atsibastė tikrai ne žvalgybos tikslais – ieškojo namų, paklydo. „Išėjusi iš darbo užėjau pas draugę. Mes ten truputį išgėrėme. Mane pavežė žmogus, sakė parodys šaudyklą ir dar kažką. Užėjau pas jį, o kai pradėjo temti, išėjau namo, nes aš per laukus ir pareinu“, – pasakojo Janina.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Čia gimusią ir augusią moterį šįkart kelias nuvedė kelias nuvedė kitaip. Ji sakė, kad patektų į karinę teritoriją, per tvorą lipti nereikėjo. Greta buvo tik kažkoks upelis, palei jį senjorė ir ėjo. „Papuoliau į dumblyną. Nusiaviau batus ir ėjau basa“, – atviravo pensininkė.

Po tamsų mišką klaidžiojusi senjorė ryšį su pareigūnais palaikė telefonu. Jie buvo sukelti ant kojų paieškoms. „Buvau miške. Kaip man jiems paaiškinti, kokiame miške?“ – svarstė ji.

Ir tik pirmą kartą gyvenime išėjusi ant karinių lėktuvų pakilimo tako, pensininkė Janina galėjo savo buvimo vietą apibūdinti kitaip. „Po poros valandų išėjau“, – aiškino Janina.

Senjorę iš bataliono teritorijos išvežė kariškiai ir perdavė medikams bei pareigūnams, o pastarieji paklydėlę atidavė giminėms. Sėkmingose paieškose dalyvavo ne tik pareigūnai, kinologai su šunimis, dronas su termovizoriumi, bet ir du savanoriai vaikinai iš gretimo kaimo. „Pažliugę keliai. Paklausėme, ar galime kažkuo padėti. Užkūrėme traktorių, pravažiavome kur šlapiau. Vietoves pažįstame“, – prisiminė Panevėžio rajono gyventojas Edvinas Ulkstinas.

Edvinas – jaunasis ūkininkas, auginantis grūdus ir mėsinius galvijus. Draugas Vidmantas – mašinų remontininkas ir puikiai vairuoja traktorių. „Važiavau su policijos pareigūnu, jis buvo šturmanas. Bet važiavome ne į tą pusę, kur buvo moteris. Bet, kaip sakoma, visur apvažiuoti – gerai“, – sakė Panevėžio rajono gyventojas Vidmantas Šilkinis.

Vaikinas iššifravo ir lėktuvų pakilimo taką. „Kai paskambino, moteris sakė, kad mato plokštes. Iš karto pasakiau, kad tai bus pakilimo takas, nes esu tarnavęs ir žinau ten visas teritorijas“, – kalbėjo Vidmantas.

Anot policijos, tris valandas trukusiose paieškose suveikė keli svarbūs dalykai: operatyvumas, vietiniai savanoriai ir miške veikiantis paklydėlės telefonas.

„Čia yra vienas iš pavyzdžių, kai telefonas mums suteikė galimybę greičiau orientuotis ir greičiau surasti, o žmogui nesušalti, išsaugoti savo gyvybę ir sveikatą“, – aiškino Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) vadovas Rimantas Bobinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
oi, o kur tas mūsų apsauginis NATO buvo , kai girta babcė per KARINĮ oro uostą namo tapnojo? Ten matyt kolchoznikai ir karves gano tam KARINIAM oro uoste, mačiau ten žolė gerai želia.

jonce

jonce portretas
Na dabar tikrai ištrems iš Lietuvos į Rusiją ar su Paleckiu pasodins. Vien šnipai Lietuvoje. Vakar dieduką 85 metį ištrėmė, nes baisų pavojų kėlė Lietuvai - nesusigrabaliojo kame tas Krymas.

svilainis

svilainis portretas
Oi kokia paslaptis,kad Pajuostės aerodrome pagėrusi blūdijo.Musėt kad rusai nesijuoktų iš karinio ,,objekto''.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių