Jaunučiams liko paskutinė miglota viltis

Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė Europos čempionato antrojo etapo E grupėje patyrė dar vieną pralaimėjimą ir atsidūrė turnyrinės lentelės dugne.

Trenerio Arūno Visocko auklėtiniai 68:78 (21:24, 16:12, 14:15, 17:27) nusileido pergalingai žengiantiems kroatams. Po 4 turų lietuviai lieka be įskaitinių pergalių, tačiau paskutinę antrojo etapo dieną - trečiadienį - dar gali prasimušti į ketvirtfinalį. Tam reikia įveikti italus mažiausiai 8 taškų skirtumu ir tikėtis, kad serbai įveiks graikus.

Mačas su kroatais vyko labai atkakliai, po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus. Vis tik lemiamomis akimirkomis kroatai išsaugojo šaltą kraują ir sugebėjo susikrauti saugų pranašumą.

Lietuvos komanos gretose rezultatyviausiai žaidė Justas Tamulis ir Augustinas Jankaitis, pelnę po 15 taškų.

Lietuviams daugiausia nemalonų pridarė Dario Šaričius, pelnęs 15 taškų, atkovojęs 17 kamuolių ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Šį 16-metį neseniai savo akimis galėjo išvysti vilniečiai: D.Šaričius su Kroatijos 18-mečių rinktine dalyvavo sostinėje vykusiame Europos jaunių čempionate ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas (vid. 12,8 taško, 5,4 atk. kam., 2,3 rez. p.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių