A.Paulauskas: per trumpą laiką padarėme gana daug

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Palangoje baigia pirmąją treniruočių stovyklą. Su kurortu krepšininkės atsisveikins šeštadienį, o sekmadienį 17 val. Panevėžio „Cido“ arenoje sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Latvijos nacionaline ekipa.

Lietuvos ir Latvijos rinktinės rengiasi šią vasarą vyksiančioms 2013 metų Europos čempionato atrankos kovoms. Įėjimas į rungtynes Panevėžyje — nemokamas, mačą taip pat bus galima tiesiogiai stebėti internetu Lietuvos krepšinio federacijos tinklalapyje musukrepsinis.lt.

Išvyko studentės

Treniruočių stovyklą Palangoje prieš savaitę pradėjo 13 krepšininkių: Gabrielė Gutkauskaitė (1990; 175 cm; Klaipėdos „Lemminkainen“), Inesa Visgaudaitė (1991; 168 cm; Klaipėdos „Lemminkainen“), Greta Šniokaitė (1991; 173 cm; Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (1981; 176 cm; Kauno raj. „Sirenos“), Mantė Kvederavičiūtė (1990; 180 cm; Kauno „VIČI-Aistės“), Eglė Tarasevičiūtė (1990; 181 cm; Kauno raj. „Sirenos“), Kristina Vengrytė (1981; 186 cm; Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“), Julita Bungaitė (1987; 187 cm; Klaipėdos „Lemminkainen“), Gintarė Petronytė (1989; 195 cm; Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“), Kristina Alminaitė (1990; 204 cm; Kauno raj. „Sirenos“), Lina Pikčiutė (1990; 196 cm; Kauno „VIČI-Aistės“), Laura Svarytė (1992; 190 cm; Kauno „LKKA-Aistės“) ir su komanda pakviesta treniruotis 18-mečių rinktinės kandidatė Eglė Želnytė (1994; 187 cm; Palangos SC).

Prieš keletą dienų E. Tarasevičiūtė ir L. Svarytė su studenčių ekipa išvyko į Suomiją dalyvauti SELL žaidynėse, o moterų rinktinės stovykloje jų vietas užėmė iš užsienio sugrįžusios Marina Solopova (1990; 180 cm; Saint Amando „Union Hainaut“, Prancūzija) ir Gintarė Mažionytė (1991; 186 cm; Veserfordo kol., JAV). Kiek vėliau prie komandos dar prisijungs Aušra Bimbaitė (1982; 179 cm; Kursko „Dinamo“, Rusija), Giedrė Paugaitė (1990; 192 cm; Monvilio „USO-Basket“, Prancūzija) ir Kamilė Nacickaitė (1989; 182 cm; Drekslerio univ., JAV).

Žaidimo pamatai jau yra

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas teigia, kad per pirmąsias kontrolines rungtynes stebės, ar komandai tinka jo siūloma taktika.

„Palangoje dirbome intensyviai, per trumpą laiką padarėme gana daug, — sakė treneris. — Aišku, viską dar reikia tobulinti, tačiau tam tikrus rėmus jau turime, galime pradėti žaisti. Rungtynės su Latvija parodys, kiek komandai tinka rengiama taktika. Taip pat stebėsime atskiras žaidėjas. Rinktinėje yra daug jaunimo, su kai kuriomis žaidėjomis man neteko dirbti, joms reikia atrasti save komandoje. Tada žiūrėsime, ką reikia toliau derinti.“

Latvijos rinktine A. Paulauskas kol kas nesidomėjo.

„Žvalgyba bus mūšyje“, — žadėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Būtent maču su brolių latvių ekipa mūsų komanda pernai užbaigė Europos čempionatą Lenkijoje. Lietuvaitės per rungtynes dėl 7-osios vietos nušlavė latves 75:56.

Pastaraisiais metais ambicingus planus puoselėjusiai Latvijos rinktinei — 8-oji vieta Europos čempionate ir demonstruotas prastas žaidimas buvo blogas rezultatas. Tai lėmė, kad ekipą paliko vyriausiasis treneris iš Graikijos George'as Dikeoulakas. Iš jo komandos vairą perėmė buvęs graiko asistentas Aigaras Neripas.
Naujasis Latvijos ekipos vyriausiasis treneris, panašiai kaip ir A. Paulauskas, šiemet vadovaus gerokai atsinaujinusiai komandai. Joje nebus pernai ekipą į priekį vedusių Elenos Babkinos (vid. 14,4 taško Europos čempionate) ir Guntos Baško (11,4), nesugrįžo į rinktinę ir praeitą sezoną A. Paulausko Jekaterinburgo UGMK ekipoje treniruota viena geriausių Europos krepšininkių Anetė Jekobsenė. Tačiau Panevėžyje turėtume išvysti dvi Lietuvos krepšinio gerbėjams gerai pažįstamas krepšininkes — Kauno „VIČI-Aistėse“ žaidusią Aiją Putniną ir buvusią Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ legionierę Santą Dreimanę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių