Šerkite paršą ciklais Pereiti į pagrindinį turinį

Šerkite paršą ciklais

Prašymas: ne vieni valgykite, padėkite lašinių ir paukšteliams.
Prašymas: ne vieni valgykite, padėkite lašinių ir paukšteliams. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė "Kokteilio" tema-klausimas "Ar jums lašiniai – skanėstas?", kur teigiama, kad, valgant saikingai, lašiniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, yra naudingi organizmui.

Zelemunčikas prisipažino, kad jam seilė tįso skaitant apie šį mėsos produktą.

"Už "kūdą" lietuvišką pensiją tikrų lietuviškų lašinių, nei storų, nei su raumenukais, neįpirksi, – apgailestavo skaitytojas ir patarė kiaulių augintojams: – Penimą paršą mėnesį šerkite kvietiniais miltais su virtomis bulvėmis, mėnesį tik burokų lapais su trupučiu pieno ir kiaulpienių lapais. Kiek ciklų pakartosite, tiek sluoksnių raumenų lašiniuose turėsite. Išbandyta ir patikrinta."

Kategoriška nuomonė

"Nėra skanių trapių sukramtomų plona "skūra" lietuviškų lašinių – yra kažkoks daniškas tįsalas", – pareiškė Nera.

Gelbsti nuo Alzheimerio

Anot Nezabitausko, lašiniai su raumenų sluoksniu, jau ne lašiniai, o – šoninė.

"Lašiniuose raumenų nebūna. Beje, lašiniai, ne šoninė, – gera profilaktinė priemonė nuo Alzheimerio ligos", – pažymėjo vyriškis.

Lašiniai padėjo išgyventi

Verta prisiminti, kad kadaise Lietuvos žiniuonė ir žolininkė Eugenija Šimkūnaitė yra pasakiusi: "Lašiniuose yra visos medžiagos, reikalingos žmogaus organizmui, todėl juos valgyti – labai sveika."

Nuo savęs skaitytoja pridėjo: "Niekada lašinių nepersivalgysime. Užtenka gabalėlio, ir esi sotus. Misdami lašiniais, svogūnais ir rugine duona, partizanai bunkeriuose išsilaikė 10 metų. Verta susimąstyti, tema verta dėmesio, dėkui autoriui."

Dar apie šį gėrį

Mitybos specialistai sveikam žmogui rekomenduoja per dieną suvartoti iki 30 g lašinių. Pavyzdžiui, naudinga atsipjauti gabalėlį lašinių ir suvalgyti jį ryte. Tokiu būdu ne tik gausite jėgų, bet ir pagerinsite organizmo tonusą, mat lašiniuose yra daug vitaminų, karotino, arachidono rūgšties bei kitų organizmui svarbių medžiagų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų