Kai atsibosta kone kasdien valgomi kotletai "Pūkutis", "Jūratė", "Tulpė" ar Kijevo, galite paskanauti kitokio – vegetariško. Pabandykite išsikepti patys – nenusivilsite.
Iš pradžių išvirkite 0,5 kg bulvių ir sumalkite jas mėsmale. Po to pusę stiklinės ryžių išvirkite 1,5 stiklinės pasūdyto vandens. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Šias daržoves apkepkite svieste ir sudėkite į sumaltas bulves kartu su ryžiais ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Gerai išminkę, pusvalandį palaikykite.
Šlapiomis rankomis formuokite didelius ovalo formos kotletus, apvoliokite miltuose arba džiūvėsiuose, kiaušinyje ir kepkite įkaitintuose riebaluose.
Galite valgyti su grietine ar mėgstamu padažu.
Receptą papasakoję vegetarai tvirtino, kad prie šio kotleto yra ir specialus kompotas: į stiklinę rūgpienio įpilkite 2 šaukštus burokėlių, pusės citrinos sulčių ir šaukštą erškėtuogių gėrimo.
Nė vienam mūsų ne vėlu
Sveiką mitybą propaguojantys specialistai "Kokteiliui" patvirtino, kad augalinis maistas be riebalų gali ne tik sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi, bet ir visiškai sugrąžinti sveikatą net ir sunkiems ligoniams.
Patinka sojų gėrimas
Praėjusiais metais populiariausias vegetariškas produktas – sojų gėrimas su kalciu vieno litro pakuotėje.
Kai kurių produktų vartojimas per pastaruosius kelerius metus labai išaugo. Kokosų ir ryžių gėrimas, kurį mėgstama vartoti vietoje įprasto pieno, 2016-aisiais buvo beveik 7 kartus populiaresnis nei 2015 metais. Pieno be laktozės pernai įsigyta 1,7 karto daugiau nei 2015-aisiais, o humuso per ne visus šiuos metus jau parduota tris kartus daugiau nei per visus 2016-uosius.
Naujausi komentarai