Vandalų taikinys – ir knygų lentynėlės

Neseniai atnaujintos uostamiesčio autobusų stotelėse esančios „Stop – knyga“ mainų lentynėlės – išterliotos grafičiais, o praėjusią savaitę viena jų buvo ir padegta. Niokojimų atvejų pastebima ne tik netoli senamiesčio, kur terlionėmis apgadinti ir kai kurie pastatai, bet ir kitose miesto vietose.

Iš viso Klaipėdoje yra 20 tokių lentynėlių, jas visas gegužės mėnesį atnaujino įmonė „JCDecaux Lietuva“.

Tačiau prabėgus vos keliems mėnesiams pastebėta, kad kai kurios jų – apgadintos. Pavyzdžiui, Sausio 15-osios stotelėje lentynėlė apipaišyta terlionėmis raudonais dažais.

„JCDecaux Lietuva“ komunikacijos vadovė Karolina Tomkevičiūtė patikino, kad netrukus terlionių neliks.

„Miestas – gyvas organizmas, ir kasdien vis kas nors netikėto nutinka. Tikrai gaila. Knygų lentynėlės apžiūrimos kartą per savaitę. Šiuo atveju, bandysime nuvalyti, jei nepavyks, tuomet pakeisime lipduką. Tai sutvarkysime savo lėšomis“, – informavo K. Tomkevičiūtė.

Džiaugiamės žmonių pilietiškumu.

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Renata Rudienė pasakojo, kad kai gegužės mėnesį knygų lentynėlės dingo iš autobusų stotelių, biblioteka sulaukė aibės klausimų, kur šios dingo ir kada vėl atsiras. Tačiau joms sugrįžus į vietas prasidėjo ir vandalizmo atvejai.

„Kai visas 20 lentynėlių sutvarkė, pastebėjome apipaišymus. Taip pat turėjome atvejį Laukininkuose, Vyturio stotelėje – sudegintą lentynėlę. Labai gaila. Sutarėme su „JCDecaux Lietuva“, kad atnaujins. Gyventojai, kurie domisi, kuriems aktualios šios lentynėlės, jie ir patys praneša, paskambina bibliotekininkams ir pasako, kurioje stotelėje yra sudarkyta lentynėlė. Džiaugiamės žmonių pilietiškumu“, – sakė R. Rudienė.

Lentynėlė buvo padegta praėjusią savaitę. Šiuo metu Vyturio stotelėje lentynėlės nėra. Ją minėta įmonė atnaujins veikiausiai per šį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Primena 2000 m ,kažin ar vietinis jaunimas terliojas

Primena  2000 m ,kažin ar vietinis jaunimas terliojas  portretas
Paskutiniu metu Klaipėdoje daugėja chuliganišku poelgiu ,tai vėliava išniekint a,tai sienos rusškais kekismažodžiais išterliotos ,tai padegta ,tai sulaužyta .Ar tai nebus mūsų "vargšų" priglaustų atvykelių darbas ?

A

A portretas
"Tikrai gaila... sutvarkysim savo lėšomis. Labai gaila." Čia panašiai, kai šeimininkas savo šuniui leidžia tuštintis tavo patvory, o tu sakai gaila ir puoli tvarkyti. Gaudyti ir bausti. Priešingu atveju kenkėjai ir nevalos užlips ant galvos ir "nušiks" visą miestą.

tai

tai portretas
galimai savo propaganda ir i lentyneles deda uztai atitinkama ir reakcija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių