Už rezervato trypimą – baudos

Aplinkosaugininkai pajūryje esančiame rezervate surengė reidą. Už poilsiavimą saugomoje teritorijoje ne tik skirtos baudos, kai kuriems lankytojams buvo iškviesta policija.

Daugybė žmonių, atvykstančių į pajūrį atostogauti, net nesidomi, ar visame pajūryje gali laisvai leisti laiką.

Plocio gamtiniame rezervate galioja griežtos taisyklės, nes tai ypač saugoma vietovė.

Rezervatui priskiriamas ne tik Plocio ežeras, pelkėta teritorija, bet ir jūros pakrantės ruožas.

Rezervatas skirtas išsaugoti šiam pajūrio kraštui būdingą kraštovaizdį, augmeniją ir gyvūniją.

Poilsiautojai pajūrio ruožu gali eiti, žmonių judėjimas pajūriu nėra draudžiamas, tačiau rezervate draudžiama poilsiauti.

Aplinkosaugininkų nuotr.

Aplinkosaugininkai surašė šešis administracinių teisių pažeidimo protokolus.

Už lankymąsi rezervate be leidimo buvo skirtos baudos. Administracinių nusižengimų kodeksas už tai numato nuo 30 iki 150 eurų baudas. Dažniausiai buvo skirtos vidutinės, 90 eurų, baudos, kai nebuvo nustatyta lengvinančių aplinkybių.

Du asmenys atsisakė atskleisti savo tapatybę, todėl aplinkosaugininkai iškvietė policijos pareigūnus. Šie atvyko nedelsdami, pažeidėjų tapatybės buvo nustatytos.

Aplinkosaugininkų nuotr.

Plocio rezervate galima lankytis tik turint leidimą. Leidimas gali būti išduodamas tik mokslinių tyrimų tikslais arba specialiems gamtos stebėjimams, su parko specialisto palyda.

Rugpjūtį aplinkosaugininkai ketina atlikti dar keletą reidų.

Daugelis vietinių Plocio ežerą iki šiol vadina Plazės. Tačiau Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) priėmė nutarimą, kuriuo senasis ežero pavadinimas laikomas nebevartotinu.

VLKK ekspertų manymu, Plazės pavadinimas veikiausiai perimtas iš žemėlapių vokiečių kalba. Pats vietovardis yra baltiškos kilmės, tik buvo iškreiptas dėl vokiečių kalbos rašybos.

Vietovardžių, surinktų iš gyvosios kalbos, kartotekoje (saugomoje Lietuvių kalbos institute) paliudytas tik vienas pavadinimas – Plocis („ežerėlis Klaipėdos rajone, Kretingalės apylinkėje, Karklės kaime“, užrašyta 1960 m.).

Nuo 2013 m. buvo skatinama pereiti prie norminės vietovardžio formos – Plocis, o nuo 2017 m. pavadinimas „Plazė“ laikomas nebevartotinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..o už pvz.Rambyno draustinio kirtimą

..o už pvz.Rambyno draustinio kirtimą portretas
ir kitų rezervatų /netgi Junesco paveldo Neringoje / naikinimus tik ordinas Getwilui&Ko' bei pagyrimai visoms valdžiagyviam tarnaujančiom žiurkėm

Tomas

Tomas portretas
Tai pagal foto sprendziant, 'aplikosaugininkai' i pati rezervata ivaziuoja visureigiu, tik tam, kad nubaustu kelis poilsiautojus su dviraciais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių