Po įtartinų žvalgytuvių Kalotėje – vagystės: žmonės užfiksavo šmirinėjančius asmenis

Šalia uostamiesčio esančiame Kalotės privačių namų kvartale penktadienio naktį apvogti du automobiliai. Gyventojai vos prieš kelias dienas buvo užfiksavę įtarimų sukėlusius asmenis, kurie šmirinėjo po kvartalą ir filmavo privačių namų teritorijas.

Šio kvartalo gyventojų kiemus fiksuojančios vaizdo kameros nufilmavo keistus asmenis, naktį vaikštinėjusius po rajoną.

Prieš kelias dienas darytame įraše buvo matyti, kaip neaiškus tipas naktį šmirinėja patvoriais, tarp sklypus juosiančių augalų.

O štai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, kai buvo įvykdytos dvi vagystės, nufilmuoti trys veikėjai, besiblaškantys po rajoną.

Kalvų gatvėje, 1 val. 48 min., vaizdo kameros užfiksavo, kaip jaunuoliai drąsiai žingsniuoja gatve.

Antrą kartą ta pati kamera įtartinus asmenis užfiksavo jau 2 val. 30 min. Įraše matyti, kaip vienas iš jaunuolių kažką sunkaus tempia ant nugaros.

Kitame vaizdo įraše matyti, jog neaiškūs veikėjai priartėja prie vieno iš namų tvoros. Vaikinai sustoja tik ties automobiliu, kuris stovi kieme. Pasidairę per tvorą, jaunuoliai nusuka tolyn. Tokie veiksmai leidžia įtarti, jog naktį vaikštinėta ne šiaip sau, o dairytasi grobio.

Penktadienio rytą paaiškėjo, jog naktinės žvalgytuvės vyko ne veltui.

Kalotėje apvogti du automobiliai.

Purmalės gatvėje įsibrauta į „Mercedes Benz“ . Iš mašinos dingo šeimininkams svarbūs dokumentai. Automobilis, pasak šeimininkų, „išvalytas“ švariai – dingo net vairas.

Antroji mašina nukentėjo ne itin toli esančioje kitoje gatvelėje.

Čia apvogtas „BMW 640“ automobilis. Mašina stovėjo po šeimininkų miegamojo langais.

„Vyras ryte susiruošė į darbą. Tačiau grįžęs per slenkstį, pasakė, jog neturi kuo važiuoti. Mašina naktį buvo apvogta. Svarbiausia, jog matėme socialiniame tinkle pranešimus apie įtartinus asmenis, kurie naktimis pasirodo mūsų rajone. Užsisakėme specialistus vaizdo kamerų pajungimui. Tačiau jie pažadėjo atvažiuoti kitą savaitę“, – pasakojo nukentėjusi gyventoja.

Vagys į sklypą pateko itin tyliai, net šeimininkų šuo neamtelėjo.

„Labai keista, dirbo profesionalai. Mūsų šuo dažniausiai suloja nuo menkiausio krepštelėjimo. O čia nė garso nebūta. Nei mes, nei šuo nieko negirdėjome“, – stebėjosi moteris.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija. Kriminalistai aiškinasi aplinkybes. Tikėtina bus tikrinti gyventojų vaizdo kamerų įrašai.

Patiems kalotiškiams klausimų kyla dėl kito incidento, kuris įvyko vos prieš kelias dienas.

Vietiniai buvo užfiksavę keistą automobilį, važinėjantį po rajono gatveles, o vairuotojas tuo metu filmavo privačių namų teritorijas.

Įtarimų sukėlusį žvalgą kalotiškiai sustabdė ir iškvietė policiją.

Paaiškėjo, jog mašinoje jaunimas vežiojosi narkotinių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalotiškis

Kalotiškis portretas
Tikrai niekas nesiruošė vogti ar perduoti surinktos info tretiesiems asmenims, kurie atlieka vagystes. Bent jau dalinai galiu patvirtinti šį pasisakymą (99%) (nors ir nenorėčiau to daryti, bet esu įtrauktas), visgi – kartais ir antroji pusė išduoda prabėgus net keliems gyvenimo etapams. Daug nesiplėsiu, nes komentarų simbolių skaičiai yra riboti, o ir “spam’inti” litanijom straipsnio nesinori, tuolab, kai nematau su kuom bendrauju. Manau pagrindinę mintį išsakiau ir ją supratote, o tolimesnius įvykius perduokite aiškintis policijai ir nesukite sau galvos, teisėsauga su laiku praneš - kas kaltas o kas ne. Taip pat suprantu Jūsų norą veikėjus viešinti įvairiuose soc. kanaluose tiek atvirai, tiek uždarai. Neterškite tų žmonių vardų, kurie nėra prisidėją prie įvykio ir juose nefiguruoja. Visuomet galite parašyti man a.ž., žinote vardą ir pavardę, tel. numerį. Geros dienos.

ŽVALGAS

ŽVALGAS  portretas
Skystakiaušis tik tai tu už anonimo sedintis ir fake straipsnius rašantis . Gerai kad žinai mane , man visiškai nebaugu jei reikes ir rodysiuos aš ten o kas aki pames pažiuresim.

Mrs

Mrs portretas
Zvalgas, tu maziau ir po Purmaliu g. Zvalgykis. Akies netekt taip gali. Mersiukas fiksuojamas.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių