Nuo pražūties apsaugojo svetimi

Pirmadienį vakare trys visiškai girti vyrai vairavo automobilius ir prikrėtė šunybių. Pareigūnams ne taip svarbu, kodėl girti asmenys ryžtasi sėsti prie vairo, svarbiau juos išsodinti iš mašinų ir užkirsti nelaimei kelią.

Užvakar vos kelios minutės po 17 val. viename kieme šalia Šilutės plento žmogus pamatė keistai važiuojantį automobilį „Opel Sintra“. Mašina nuvažiavo nuo asfalto ir nuvingiavo į žolyną.

Tai mačiusiam liudininkui kilo abejonių, ar vairuotojas blaivus. Atskubėję policininkai šią abejonę patvirtino. 64 metų vyro girtumo patikros rodmenys – 2,17 prom.

Praėjo beveik dvi valandos ir labai panaši situacija pasikartojo Dragūnų kvartale.

Vienas gyventojas pastebėjo per aikštelę prie automobilio netvirtu žingsniu einantį žmogų. Pamatęs, kad jis įsėdo į automobilį ir bando važiuoti, liudininkas pribėgo, atidarė „Volvo XC90“ dureles ir skubiai ištraukė iš variklio įjungimo spynelės raktą.

Iškviesti policininkai neužtruko. Greitai jie išaiškino, kad 50-metis vairuotojas taip pat girtas – matuoklis parodė 2,48 prom.

Maždaug po valandos 40-metis vyras Palangoje Vytauto gatvėje, vairavęs „Audi A6“, rėžėsi į apšvietimo stulpą, jį išvertė ir liko sėdėti sumaitotame automobilyje.

Į įvykio vietą skubėjo policininkai, ugniagesiai ir medikai.

Panašu, kad mūsų žmonės girtauja ir vairuoja neblaivūs bet kurią savaitės ar mėnesio dieną.

Paaiškėjo, kad vairuotojas liko sveikas, gelbėtojai nutraukė mašiną į kelkraštį ir nušlavė gatvę, o policininkai bendravo su 40-mečiu vairuotoju. Buvo akivaizdu, kad vyras yra girtas, tai patvirtino ir matuoklio rodmenys – 2,2 prom.

Svarstydamas apie tai, kodėl darbo dieną vyrai girtauja ir sėda neblaivūs prie vairo, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pusiau juokais, pusiau rimtai svarstė, kad gal tai lėmė pilnatis, gal po savaitgalio girtavimo jie bandė išsipagirioti, o gal šie vyrai kelias savaites dirba kurioje nors Skandinavijos šalyje, o per atostogas nesustodami girtauja ir krečia kvailystes.

„Panašu, kad mūsų žmonės girtauja ir vairuoja neblaivūs bet kurią savaitės ar mėnesio dieną. Esame pastebėję, kad girtų vairuotojų keliuose daugiau būna penktadienio vakarais, ilgųjų savaitgalių dienomis, per didžiąsias šventes. Bet iš esmės bet kuriuo paros metu patikras rengiantys policininkai demaskuoja neblaivius vairuotojus. Sunku suprasti, kodėl žmonės nesaugo savo gyvybės, kodėl negalvoja apie galimus nuostolius savo šeimoms. Žinau ne vieną istoriją, kai pražudę žmogų vairuotojai vėliau nepakelia šio skausmo ir moralinės naštos ir patys nutraukia savo gyvybę. Gal būtų geriau, jei draugai ir net nepažįstami žmonės apsaugotų girtus vairuotojus dar prieš nelaimę, taip, kaip pirmadienį atsitiko Klaipėdoje“, – svarstė M. Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių