Žvejai siautėja: stintos kimba, ledas – saugus

Kuršių marių ledas savaitgalį atviliojo tūkstančius žvejų iš visos Lietuvos. Kai kuriems atvykėliams pavyko sugauti rekordinį laimikį – per parą sužvejota net 12 kilogramų stintų.

Pažymėjo properšas

Tačiau tokius stintų laimikius – po 300 vienetų pagavo ne kiekvienas. Dažniausiai – apie 50 stintų.

Šeštadienį klaipėdietis Laurynas su kompanija stintas žvejojo ties Nida, apie 3 kilometrus nuo kranto.

"Ledo storis 15–20 cm. Kibimai nebuvo stebuklingi, tačiau oras – pasakiškas, nuo 7 valandos ryto iki 18 val. kiekvienas pagavome po 50 stintų", – pasakojo klaipėdiečiai.

Gaudančiųjų stintas daugiausia buvo ties Nida ir Preila.

Pasak Sotero Armalio, užsiimančio žvejų pavėžėjimu ant ledo, ties Juodkrante žvejams patartina ant ledo net nelipti.

"Ten plonas ledas arba reikia žinoti, kur yra saugu. Pavojingas vietas, properšas pažymėjome eglišakėmis", – pasakojo S.Armalis.

"Džiaugiuosi, kad pavėžėjimo paslaugas teikiantys žmonės susibūrė į savotišką asociaciją ir pagaliau atvykstantiems teikiamos tikrai vakarietiškos paslaugos. Viskas vyko labai tvarkingai. Pavojingas vietas žmonės savo iniciatyva pažymėjo", – tikino Neringos meras Darius Jasaitis.

Skambutis – pasieniečiams

Savaitgalį į žvejybą pajūryje išsiruošė ir keli Seimo nariai.

Tarp žvejų ėmė sklisti gandas, esą dėl įtakingų svečių žvejybos Neringos meras D.Jasaitis prašė pasieniečių be reikalo nelaigyti laivu ant oro pagalvės, kad nebūtų sulaužytas ledas.

"Oho, kokios žinios. Tikrai skambinau, prašiau pasaugoti ledą. Bet nežinau, kas iš Seimo savaitgalį žvejojo. Ties Juodkrante mačiau vieną buvusį Seimo narį, o kas dar žvejojo, nežinau", – juokėsi D.Jasaitis.

Meras pripažino, jog su pasieniečiais sutarta, kad šie laivu ant oro pagalvės čiuoš tik esant būtinybei.

Stintos kibo kaip silkės

Paaiškėjo, jog stintų žvejyba savaitgalį buvo susigundęs Seimo narys Simonas Gentvilas, tačiau politikas laimikiu negalėjo pasigirti.

"Aš pagavau nedaug, bet tokių stambių stintų per savo gyvenimą dar nebuvau ištraukęs. Nežinau, nuo ko ten priklauso, bet šiemet tikrai didelės stintos. Stintos kibo kaip silkės", – džiūgavo D.Jasaitis.

Šaukia Algį

Toliau nuo kranto norintiems žvejoti atvykėliams kone visą parą vietos gyventojai siūlo pavėžėjimo paslaugas.

Kelionės į vieną pusę kaina svyruoja iki 5 eurų. Susitarus įveikti trumpesnį atstumą, kainą pavyksta nuderėti.

Vakarop, ledą nušvietus žvejų liepsnelėms, tarp stintautojų pasigirdo šūksniai.

Tai viename, tai kitame žvejybos vietos kampe vyrai ima šaukti Algį.

"Juokas pro ašaras. Taip daugybę metų vyrai šaukia sniego motociklais važinėjančius vietinius, kad šie atvežtų žvejams alkoholio", – pasakojo klaipėdiečiai.

Žvejų antplūdžiu itin džiaugiasi ir apgyvendinimo paslaugas teikiantys Neringos gyventojai. Vienos nakties nakvynė Nidoje kainuoja nuo 5 iki 200 eurų – viskas priklauso nuo žvejų poreikių.

Cepelinų porcija vienoje Nidos kavinių kainuoja 5,5 euro, o pilna lėkštė keptų stintų – nuo 8 iki 10 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas portretas
Jus visi komentatoriai nelaimingi zmones...susirupinkit...

Max

Max portretas
Mokesciu inspekcija ir policija turetu gaudyti tuos kurie neleagaliai teikia pavezimo paslaugas ir gsuna uz tai pajamas. Dar su neregistruotomis transporto priemonemis.

emigrantas

emigrantas portretas
As pagavau tik 35 stintas per 24 val. Du kartus uz nuvezima 10 Eur., keltas, arbata, alkoholio pardavimo taisykles ten negalioja, vienu zodziu kur pasisuksi ten mokek.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių