Žmonių gerumas – lyg stebuklas

Klaipėdietė Aurelija Kovalenko su ašaromis akyse prisimena antrąją Velykų dieną, kai vėlų vakarą su devynerių metų dukra įstrigo Palangoje ir netikėtai sulaukė nepažįstamos poros pagalbos. Moteris nori surasti žmones, kurie jai į delną įspraudė pinigų, kad grįžtų namo taksi, o ne tamsoje lauktų pakeleivingų mašinų tiesiog gatvėje.

Maršrutinio taksi neberado

"Kai prisimenu, iš karto pradeda birti ašaros", – pokalbį pradėjo Žardininkų gatvėje gyvenanti A.Kovalenko.

Moteris tvirtino, kad niekada nepamirš jai ir devynerių metų dukrai Ingai padėjusių geradarių.

Klaipėdietė pasakojo, jog prieš beveik dvi savaites, antrąją Velykų dieną, nusprendė aplankyti Palangą. Kartu moteris vežėsi ir dukrą Ingą.

"Norėjome pasivaikščioti po J.Basanavičiaus gatvę, kuri labai gražiai buvo papuošta, pasižiūrėti įspūdingo dydžio margučių", – tvirtino moteris.

A.Kovalenko su dukra iš uostamiesčio į kurortą išvyko vakare. 18 val. pajudėjo iš Klaipėdos.

"Maršrutinio taksi vairuotojas įspėjo, kad Palangos autobusų stotyje būtume 21 val. Pasak vyro, veikiausiai tuo laiku išvažiuos paskutinis maršrutinis taksi į Klaipėdą ir gali būti, kad daugiau niekas nebevažiuos", – prisiminė moteris.

Klaipėdietė pasakojo, kad su dukra pasivaikščiojo kurorte ir, kaip sakė vairuotojas, 21 val. buvo naujojoje Palangos autobusų stotyje.

Tačiau, anot moters, maršrutinis taksi jau buvo išvažiavęs.

"Matyt, autobusiukas prisipildė anksčiau ir išvažiavo. Nesulaukė 21 valandos", – pasakojo moteris.

Mergaitė ėmė verkti

Anot A.Kovalenko, jai su dukra nieko kito neliko daryti, kaip stabdyti pakeleivingas mašinas.

"Atsistojome prie pagrindinės gatvės netoli autobusų stoties. Vyliausi, kad atsiras gerų žmonių, kurie padės man su dukra ir parveš į Klaipėdą", – tvirtino moteris.

Tačiau nė vienas pro šalį važiavęs automobilis net nestabtelėjo. Pradėjo temti. Dukra išsigando ir ėmė verkti.

"Prisiminiau vyro žodžius, kuris sakė, kad nevažiuočiau į Palangą, nes nebus kaip grįžti namo. Tačiau vis tiek vyliausi, kad kas nors mūsų pagailės ir sustos pavežti", – prisiminė klaipėdietė.

A.Kovalenko sakė, jog dukra verkdama jos pradėjo klausinėti, kodėl nesustoja pro šalį važiuojantys automobiliai: "Mama, nejaugi jiems mūsų negaila? Juk mato, kad stovi su mažu vaiku. Negi niekas nepadės?" – klausinėjo mamos mergaitė.

A.Kovalenko ramino dukrą. Aiškino, kad tikrai kas nors padės. Atsiras gerų žmonių, kurie tikrai sustos.

"Tuo metu pro šalį praėjo du žmonės", – pasakojo moteris.

Atrodė, kad visi išmirė

Pasak klaipėdietės, praėjus porai, ji toliau tęsė pokalbį su dukra. Mergaitė norėjo skambinti broliui ir paprašyti, kad šis parvežtų namo.

"Mano vyresniajam sūnui 23 metai. Sakiau, kad dukra neskambintų, nes jis neturi pinigų ir negalės atvažiuoti. Be to, tuo metu jis dar dirbo. Maniau, kad greičiau pavyks sustabdyti mašiną ir grįžti. Įvertinau, kad, kol sūnus baigs darbą, atvažiuos, išvis sutems", – kalbėjo klaipėdietė.

Anot A.Kovalenko, kol stabdė pakeleivingas mašinas, Palangoje visiškai nebeliko žmonių.

"Nei gatvėje, nei stotyje. Atrodė, kad visi išmirę, kad čia visai ne Palanga. Pati pradėjau ne juokais jaudintis, kaip reikės grįžti namo", – teigė moteris.

Tačiau tada klaipėdietė pamatė, kaip grįžta neseniai praėjusi pora.

"Nuėjo gal 50 metrų, apsisuko ir sugrįžo prie mūsų", – pasakojo uostamiesčio gyventoja.

Priėjusi nepažįstama moteris A.Kovalenko pasakė, kad, eidami pro šalį, nugirdo jos ir dukros pokalbį apie kelionę namo.

"Papasakojau visą situaciją, kad pavėlavome į maršrutinį taksi, kad daugiau autobusų nėra reikiama kryptimi, tad teko stabdyti pakeleivingas mašinas. Moteris pasitikslino, kur mums reikia. Pasakiau, kad į Klaipėdą", – tvirtino klaipėdietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

......................................................

...................................................... portretas
Na bet ir bambekliai. Taip retai buna optimistiski straipsniai, bet vis teik kazkas prisikabina. Koks skirtumas gerai tai moteriskei su mastymu, ar negerai. Ar cia pagrindine mintis? Rima ir Maja - eikit etikeciu klijuot i tualetinio popieriaus fabrika. Nes labai matyt patinka.

regina

regina portretas
Tikri saunuoliai tie zmoneliai ,kurie padejo siai mamytei su dukra.Padeciau ir as kaip galeciau.Ir tikrai ,cia tik zmogiskumas, o ne piniguose esme.Dziaugiuosi ,kad dar atsiranda geru zmoniu.

Maja

Maja portretas
Nelabai suprantu- suaugusi moteris su vaiku važiuoja vakare į Palangą nepagalvojus kaip iš jos grįš ir neturėdama pinigų?? Paskui neskambina sūnui, paskui visgi paskambina... Ir dar daug tokių niuansų. Kažkas ne taip moteriškės mąstyme
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių