Žardės piliakalnis virsta sąvartynu?

Klaipėdiečiai be jokio gėdos jausmo valstybės saugomą Žardės piliakalnį baigia užversti šiukšlėmis. Prie Žardės senųjų kapinių miestiečiai suvertė senus lovų čiužinius, padangas ir net paliko seną klozetą.

Šio vaizdo sukrėsta klaipėdietė Eugenija paviešino pasipiktinimą keliančias piliakalnio prieigų nuotraukas.

„Kas gali iškuopti šiukšlyną Žardupės gatvėje  senųjų kapinaičių prieigose? Čia dabar jau miesto teritorija, manau, yra valymo įmonė, kuriai priskirta palaikyti tvarką. Jei kas nors bandys pakomentuoti, kad aš tai galėčiau padaryti pati, atsakau, ne, negaliu. Ne mano jėgoms tampyti čiužinius, klozetus, fotelius ir kitas buitines šiukšles“, – įrašą socialiniame tinkle paviešino miestietė.

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška pripažino, kad šiukšlių išvežimu vis dėlto turėtų pasirūpinti Miesto tvarkymo skyrius.

„Dažnai šioje vietoje žmonės atveža šiukšles sunkvežimiais ir priekabomis. Žmonės – kiaulės. Ne tik prie piliakalnio verčia, bet  pamėgo tai daryti šalia kapinaičių. Reikia nuolat tvarkyti šią vietą“, – piktinosi V.Juška.

Manoma, kad saugotiną teritoriją apšnerkščia pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai, taip jie atsikrato statybinio laužo ir remontuojamuose būstuose likusių rakandų.

„Tai skaudžiausia vieta. Piliakalnis nutolęs, galima sakyti, yra periferijoje, tačiau miestiečiams automobiliu jis pasiekiamas. Purmalių piliakalnyje tokių dalykų nepasitaiko. O į šią vietą žmonės tempia viską, ką tik randa. Nesuprantama, kodėl tai vyksta, juk mieste veikia statybines atliekas ir padangas priimančios aikštelės. Ir būtent šiame piliakalnyje žmonės labai mėgsta atsikratyti klozetais. Ne pirmą kartą randame“, – sakė V.Juška.

Paveldosaugininkas minėjo, kad, be šiukšlinimo, žmonės ant piliakalnio mėgina užvažiuoti automobiliais, jo apylinkėse laksto keturračiais.

„Prieš kurį laiką siautė gyvūnėlių laidojimo vajus. Kažkas buvo suniokojęs stendą, teko naują pastatyti. Visa tai vyks, kol pasikeis mentalitetas. Aišku, niokos ir laužys, bet gal ne taip smarkiai, jei bus sutvarkyta teritorija. Kol kas žmonėms atrodo, kad tai niekieno teritorija. Pas mus dar gajus sovietinei santvarkai būdingas požiūris“, – apgailestavo V.Juška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nukvakėliui

nukvakėliui portretas
prie ko čia keturačiai,tvoros ir išmesti į šiukšledėžes žaislai?Kalba eina apie šiukšlių išmetimą miškuose.

Bukagalviui

Bukagalviui  portretas
saugo gamtą ? Tie kurie mauroja keturačiais ? Ar tie , jauni kurie prie daugiabučių konteinerių išmeta vaikų žaislus , vežimėlių dalis ar sulaužytus triratukus ? O gal " sovietiniai " teplioja gatvių tvoras , požemines perėjęs ir tų pačių daugiabučių , kurie renovavo namus , sienas ? Eik tik ....:))) Buduliai tokie , kad net sovietmetyje tooookių nebuvo .

sovietiniams runkeliams

sovietiniams runkeliams portretas
patys teršia,patys piktinasi.Tikrai sovietinis budulių mentalitetas pas daugelį.O naujoji karta tikrai labiau saugo gamtą negu kaimo ir miesto buduliai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių