„Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ gim­na­zi­jo­je sklei­džia­si as­me­ny­bės

Ne­to­li mies­to cent­ro vie­šo­sios įstai­gos sta­tu­su vei­kian­ti „Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ gim­na­zi­ja čia be­si­mo­kan­tie­siems nė­ra vien tik mo­kyk­la. Em­pa­tiš­ka ir glau­di gim­na­zi­jos bend­ruo­me­nė dau­ge­liui ta­po ant­rai­siais na­mais, kur drą­su priim­ti iš­šū­kius, skleis­tis as­me­ny­bei, at­ras­ti sa­vo stip­rią­sias pu­ses bei siek­ti am­bi­cin­gų tiks­lų. Čia kal­bin­ti ­mo­kinių tė­vai džiau­gia­si – mo­kyk­la su kau­pu pa­tei­si­no lū­kes­čius.

Iš­si­la­vi­ni­mas ir ver­ty­bės

Krikš­čio­niš­kas ver­ty­bes puo­se­lė­jan­ti mo­kyk­la uos­ta­mies­ty­je gy­vuo­ja jau dau­giau nei du de­šimt­me­čius. Nors per veik­los me­tus įstai­ga au­go ir kei­tė­si, kol iš pra­di­nės mo­kyk­los ta­po gim­na­zi­ja, ta­čiau pa­ma­ti­nės ver­ty­bės iš­li­ko tos pa­čios.

Svar­biau­si sie­kiai, pa­sak di­rek­to­rės Džiul­je­tos Ge­čie­nės, – kiek­vie­nam pa­gal ga­li­my­bes su­teik­ti ge­rą aka­de­mi­nį iš­si­la­vi­ni­mą, kur­ti sau­gią ap­lin­ką ir vi­sa­pu­siš­kai ug­dy­ti as­me­ny­bę. Krikš­čio­niš­kas ug­dy­mas apima visas jauno žmogaus sritis: suteikiamos žinios, ugdomi santykiai, formuojama pasaulėžiūra, skiepijamos vertybės.

„Mes pa­de­da­me for­muo­tis cha­rak­te­riams, mo­ko­me kri­ti­nio mąs­ty­mo. Juk Lie­tu­vai, ir ne tik jai, rei­kia iš­si­la­vi­nu­sių, at­sa­kin­gų, do­rų, sa­vo pa­šau­ki­mą at­ra­du­sių jau­nuo­lių“, – su už­si­de­gi­mu kal­bė­jo mo­kyk­los va­do­vė.

Šią min­tį at­spin­dė­jo ir ne­se­niai Klai­pė­dos mies­tui pri­sta­ty­tas mu­zi­ki­nis spek­tak­lis „Mer­gai­tė su deg­tu­kais“. Kul­tū­ros fab­ri­ke žiū­ro­vus sa­vo kū­ry­biš­ku­mu nu­ste­bi­nęs ren­gi­nys tu­rė­jo ne tik edu­ka­ci­nę, bet ir kil­nią mi­si­ją: lab­da­rin­go ren­gi­nio me­tu su­rink­tos lė­šos skir­tos ser­gan­čiam paaug­liui gy­dy­ti.

Dė­me­sys as­me­ny­bei

Dau­gia­vai­kės šei­mos tė­tis Dei­vi­das da­li­jo­si, kad jie ieš­ko­ję sau­gios ir jau­kios ug­dy­mo įstai­gos.

„Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ nuotr.

„Kiek­vie­na mo­kyk­la sie­kia aukš­to aka­de­mi­nio ly­gio, ta­čiau mes, tė­vai, pa­ste­bi­me, kad šio­je mo­kyk­lo­je ne tik su­tei­kia­mos ži­nios, bet ir ak­cen­tuo­ja­mas as­me­ny­bės ug­dy­mas. O ug­dant as­me­ny­bę ži­nios atei­na tar­si sa­vai­me, na­tū­ra­liai“, – pa­sa­ko­jo vy­ras.

Kaip ir ki­ti tė­vai, šei­ma ak­cen­tuo­ja aukš­tą čia dir­ban­čių pe­da­go­gų kva­li­fi­ka­ci­ją bei iš mo­kyk­los gau­na­mą grįž­ta­mą­jį ry­šį. Gim­na­zi­jo­je pe­rio­diš­kai or­ga­ni­zuo­ja­mi tri­ša­liai su­si­ti­ki­mai, ku­riuo­se tė­vai, mo­ky­to­jas ir mo­ki­nys ga­li ap­tar­ti mo­ki­nio kom­pe­ten­ci­jų pa­žan­gą.

In­ter­na­cio­na­li ap­lin­ka

Vie­nuo­lik­me­tis Lo­re­tos sū­nus „Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ gim­na­zi­jo­je mo­ko­si jau ant­rus me­tus.

Šei­ma, į Lie­tu­vą iš už­sie­nio grį­žu­si po še­še­rių me­tų, su­pra­to, kad nuo ma­žų die­nų už­sie­ny­je gy­ve­nu­siam vai­kui pri­reiks adap­ta­ci­jos nau­jo­je ap­lin­ko­je. Bū­ta ne­ri­mo ir dėl ga­li­mo kal­bos bar­je­ro.

„No­rė­jo­me, kad ap­lin­kos pa­kei­ti­mas vai­kui bū­tų kuo ma­žiau skaus­min­gas. Tam rei­kė­jo pa­na­šios ap­lin­kos“, – pa­sa­ko­jo Lo­re­ta.

„Ma­no sū­nus čia ne­sto­ko­jo rei­kia­mos pa­gal­bos. Še­šio­li­kos vai­kų kla­sė­je mo­ky­to­jai ga­li skir­ti dau­giau dė­me­sio kiek­vie­nam vai­kui“, – sa­kė moks­lei­vio ma­ma.

Ver­ta pa­mi­nė­ti, kad 2019–2020 m. šio­je įstai­go­je mo­ko­si pen­ki į Lie­tu­vą iš už­sie­nio su­grį­žę mo­ki­niai ir 17 mo­ki­nių iš šei­mų, at­vy­ku­sių dirb­ti į Lie­tu­vą.

„Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ nuotr.

Ta­po bend­ruo­me­nės da­li­mi

Sep­ty­nio­lik­me­tę duk­rą au­gi­nan­ti Ir­ma ne­slė­pė, kad ras­ti tik­rai pa­lan­kią ug­dy­mo įstai­gą spe­cia­lių­jų po­rei­kių tu­rin­čiai duk­rai ne­bu­vo leng­va už­duo­tis.

Mo­te­ris džiau­gė­si, kad šio­je įstai­go­je jos duk­ra at­ra­do mo­ky­mo­si džiaugs­mą.

„Ar su­si­skam­bi­na­me su mo­ky­to­jais, ar su­si­tin­ka­me – bend­ra­vi­mas lyg šei­mo­je. Ypač džiu­gi­na, kad at­ža­la įtrau­kia­ma į gim­na­zi­jos gy­ve­ni­mą, ska­ti­na­ma vi­sur da­ly­vau­ti, ju­dė­ti į prie­kį. Duk­ra čia yra priim­ta“, – tei­gė Ir­ma.

Ro­do pa­sie­ki­mus

Ge­rą mo­ki­nių ži­nių ly­gį pa­tvir­ti­na na­cio­na­li­niai mo­ki­nių pa­sie­ki­mų pa­tik­ri­ni­mai, ge­ri bran­dos eg­za­mi­nų re­zul­ta­tai.

„Vai­vo­rykš­tės ta­ko“ gim­na­zi­ja di­džiuo­ja­si, kad penk­to­je lai­do­je (yra iš­lei­du­si 6 abi­tu­rien­tų lai­das) net du abi­tu­rien­tai iš sep­ty­nių pel­nė aukš­čiau­sius vals­ty­bi­nių eg­za­mi­nų įver­ti­ni­mus.

Čia su­da­ry­tos ge­ros są­ly­gos mo­ky­tis ir to­bu­lė­ti šiuo­lai­kiš­kai įreng­to­se, nau­jau­sio­mis mo­ky­mo­si tech­no­lo­gi­jo­mis ap­rū­pin­to­se kla­sė­se. Mat 2019–2020 m. gim­na­zi­ja mo­der­ni­zuo­ja­ma pa­gal ES fi­nan­suo­ja­mą pro­jek­tą: įreng­ti in­te­rak­ty­vūs ek­ra­nai, kom­piu­te­ri­zuo­tos mo­ky­mo(si) vie­tos, įdieg­tos 3D mo­ky­mo pro­gra­mos, kal­bų la­bo­ra­to­ri­ja.

Šiandien „Vaivorykštės tako“ gimnazijos bendruomenė siekia ir toliau visapusiškai augti.

Daugiau informacijos galite rasti gimnazijos internetiniame puslapyje http://vaivorykstestakas.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas mamai

Atsakymas mamai portretas
O jūs visiškai neteisi, šioje mokykloje mokosi ir vaikai "saulytės", ir turintys specialiųjų poreikių vaikų. Nėra atrankos, visi priimami atvira širdimi. Ir visiems skeptikams, kurie mano,jog šis straipsnis- tai reklama laužta iš piršto, siūlau ateiti ir bent pasivaikščioti po mokyklą, manau nuostaba garantuota. Puiki mokykla tiems, kuriems humaniškumas nėra žemiau už akademines žinias. Linkiu mokyklai augti ir klestėti!

Mama

Mama portretas
Labai negražiai šnekate apie šią mokyklą, nežinodami tiesos.

Olga

Olga portretas
Mūsų šeima džiaugiasi, būdama šios draugiškos bendruomenės dalimi. Pikti komentarai man tik įrodo, kad ten, kur veikia Dievas, visada bus pasipriešinimas. Linkim visam nuostabiam mokyklos kolektyvui vienybės, kūrybiškumo, atskleidžiant vaikų dovanas. Ačiū už saugią aplinką skleistis asmenybėms...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių