V. Lupeika – prieš anarchiją

Buvęs Klaipėdos tarybos narys, aktyvus visuomenės veikėjas Vytautas Lupeika sukritikavo nuolat piketus prieš miesto valdžią organizuojančius asmenis.

Žodis – ne toks blogas

Piketuotojai etikos sargams buvo apskundę tarybos narį Vytautą Čepą.

Visuomenininkais save pristatantys piketuotojai įsižeidė, nes politikas juos viešai pavadino "darmojedais".

Paskutinio šiemet miesto tarybos posėdžio metu V.Lupeika iš klaipėdiečių tribūnos priminė apie šį įvykį.

"Prieš daugiau nei dvi savaites Etikos komisija, kuri anksčiau buvo vadinama draugišku teismu, svarstė visai nedraugišką klausimą", – kalbėjo buvęs tarybos narys.

V.Lupeika atkreipė dėmesį, kad žodis, dėl kurio įsižeidė piketuotojai, nėra toks blogas, palyginti su tuo, kaip jie vadina miesto valdžios atstovus. "Darmojedas", išvertus iš rusų kalbos, reiškia veltėdis, veltui valgantis duoną.

"Nieko nedirba, bet duoną valgo", – patikslino V.Lupeika.

Demokratija ar anarchija?

Klaipėdietis citavo trumpąją žinutę, kuria visuomenininkas Virginijus Partaukas kvietė miestiečius ateiti į Etikos komisijos posėdį, kuriame svarstytas V.Čepo elgesys.

"Nuolat šioje salėje sėdintis kvietime V.Čepą išvadino liberalų parankiniu, miesto valdančiąją daugumą – klika, dviveidžiais, išverstaskūriais ir Ko. Išeitų, kad šiandien čia salėje sėdi parankiniai, išverstaskūriai, dviveidžiai ir kažkokios kompanijos", – dėstė aktyvus miestietis.

V.Lupeika atkreipė dėmesį, esą pats V.Partaukas yra vartojęs kur kas labiau žeminančius epitetus.

"Pradedant dūdoriais ir klikomis. Tokių posakių yra net kelios dešimtys. Tik jis vienas gali pasakyti, kiek turi plakatų ir kur juos saugo. Piketuotojai nuolat juodina miesto valdžią nuo eilinio darbuotojo iki vadovų. Tai tokia demokratija. O gal vis dėlto anarchija?" – dėstė buvęs tarybos narys.

Galės nusipirkti popieriaus

Aktyvus klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad miesto taryba patvirtino seniūnaičiams išmokas, kurias galima panaudoti su darbu susijusioms reikmėms: "Mačiau, kaip nušvito kai kurių aktyvistų veidai. Matyt, džiaugėsi, kad galės daugiau dažų ir popieriaus įsigyti plakatams, naudojamiems piketuose, paruošti. O juk buvo norima, kad ši suma siektų 200 eurų."

V.Lupeika tvirtino neklausinėjęs, iš ko gyvena nuolat piketus organizuojantys, miesto tarybos ir jos komitetų posėdžiuose sėdintys ir nežinia ką rašantys asmenys.

Tačiau, anot klaipėdiečio, kažkada matytas į vieno iš aktyvistų atlapą įsegtas ženkliukas sukėlė klausimų,

"V.Čepas visada išliks atgimusios Lietuvos Klaipėdos miesto liaudies deputatų pirmininkas, miesto prezidentas. Taip kreipdavosi į jį svečiai iš užsienio. Niekas nenuginčys V.Čepo nuopelnų miestui. Manau, kad Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga jis turėtų būti nuoširdžiai ir deramai įvertintas. V.Čepui siūlyčiau suteikti miesto garbės piliečio vardą amžiams", – tarė V.Lupeika.


Šiame straipsnyje: Vytautas Lupeikamiesto taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką čia vyniot į vatą-

Ką čia vyniot į vatą- portretas
Lupspeika kai buvo miesto taryboje nieko konkretaus nenuveikė.Tik keliaklupsčiavo pries liberastu+išverstaskurių kap jis pats, daugumą.Dabar nors neišrinktas vistiek nepraleidžia progos palaižyti bato valdančiai daugumai.O kad neparsiduodančiu visuomenininku toki tipai nekenčia tai savaime aišku kodėl

P. Lupeika nustebino

P. Lupeika nustebino portretas
V. Lupeika yra geras žmogus. Daug kam padeda. Tačiau neturi tvirtos savo nuomonės daugeliu klausimų: vieną dieną – vienaip, kitą – kitaip. Pastarasis keliaklūpščiavimas prieš p. Čepą visiškai nesuprantamas. Lupeika apie šį žmogų anksčiau kalbėjo visiškai kitaip. Kas atsitiko, kad jis apsivertė? Nieko nėra blogiau už savo įsitikinimų keitimą dėl kažko. Matyt, dėl patogumo.

RK.

RK. portretas
Aš žinau vieną dalyką - Tarybos nariai atstovauja klaipėdiečius, yra jų išrinkti. Vadinamieji "visuomenininkai" atstovauja tik save ir nėra niekieno įgalioti. Taigi vyt lauk darmajedus, tegu eina gatvių šluot, bus bent naudos iš jų. Jukš, veltėdžiai.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių