V. Grubliauskas: dėl V. Janušonio bus sprendžiama po Velykų

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas penktadienį informavo, kad, išklausius kaltinimų sulaukusį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį, savivaldybės taryba nusprendė po Velykų organizuoti frakcijų seniūnų posėdį, kuriame bus sprendžiama apie konkrečius sprendimus dėl V. Janušonio likimo pareigose.

V. Grubliauskas pažymėjo, kad taip pat laukiama ir Generalinės prokuratūros sprendimo dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atlikto tyrimo užfiksuotų pažeidimų, o pirminis uždavinys V. Janušoniui, pabrėžė Klaipėdos miesto meras, yra užtikrinti KUL trūkumų pašalinimą ir įvykdyti rekomendacijas.

„Šis klausimas bus apsvarstytas frakcijų seniūnų susirinkime. Šiandien jo organizuoti nepavyko vien dėl to, kad du iš keturių seniūnų yra išvykę, todėl tas kelias – iškart po Velykų“, – penktadienį spaudos konferencijos metu sakė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, V. Janušonis turi užtikrinti sklandų įstaigos darbą.

„Turi būti pašalinti visi nurodyti tame (SAM patikrinimo – ELTA) akte trūkumai, kurių buvo tikrai nemažai ir kurie, mano manymu, labai rimti. Tai pirminis uždavinys“, – teigė V. Grubliauskas.

„Turi būti atlikti visi veiksmai, procedūros ir darbai, kad (...) KUL pradėtų veikti visu pajėgumu arba skyrius po skyriaus“, – kalbėjo uostamiesčio meras.

Jis patikino, kad laukia prokuratūros sprendimo, ar ši pradės tyrimą dėl KUL veiklos pažeidimų.

„Laukiame, koks bus prokuratūros atsakymas – imsis ji ar nesiims tyrimo, ir nuo to taip pat priklauso tolesni veiksmai“, – teigė V. Grubliauskas.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti įstaigos vyr. gydytoją V. Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Budrulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

SAM savo ruožtu minėtoje gydymo įstaigoje dėl užfiksuotų koronaviruso atvejų tarp medikų dar praėjusią savaitę pradėjo tarnybinį patikrinimą. Savaitės pradžioje ministras A. Veryga informavo, kad tyrimo išvados yra perduotos Generalinei prokuratūrai.

Antradienį portalas „Atvira Klaipėda“ paskelbė minėto tyrimo išvadas. Jose teigiama, kad koronaviruso išplitimas ligoninėje iš dalies susijęs su infekcijų kontrolės reikalavimų nesilaikymu – nesureguliuoti personalo srautai, švarūs ir panaudoti rūbai laikomi tose pačiose patalpose, kai kur nėra rankų antiseptiko, blogai sužymėtos talpos.

Pateiktose išvadose taip pat pažymima, kad atliekant laboratoriškai patvirtintų COVID-19 susirgusio personalo ir pacientų atvejų epidemiologinę diagnostiką buvo nustatyta, jog kai kuriais atvejais NVSC Klaipėdos departamentui nepateikti duomenys apie nustatytus arba įtariamus susirgimus, o pateikti kontaktinių asmenų sąrašai nepilni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediskis

Klaipediskis portretas
Uzmirsau,tavo fraze,kad visi daro klaidų,pačiam negeda???tu juk Klaipėdos karalius,ir kiek tos klaidos gali tęstis?namie gali klysti,o kai klaidos reikalauja žmonių sveikatos ir net gyvybių,tai jau ne klaida,tai nusikaltimas!!!

Klaipediskis

Klaipediskis portretas
Merė,turėk savygarbos,pasitrauk,jau tiek negero Klaipėdai pridarei,kodėl neatlieki savo tiesioginių pareigų?tik visuomenės dėka buvo sustabdyta oro tarša iš Grigeo,ką asmeniškai tu padarei per savo meravimo metus???o tai juk truko gan ilgai!!!gal su uosle nekas!!!dabar vėl (nesklandumai)su KUL!! Moki tik viesoj erdvėje pozuoti,jei tu sprendimų negali priimti,tai nafik uzimi kede?

varguolis

varguolis portretas
Klaipedos prokuraturai liberalai išgrauze dantis
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių