Baltijos prospekto požeminės perėjos terlionės – dar nepašalintos

Baltijos prospekto naujosios estakados požeminėje perėjoje žiemą atsiradusios terlionės iki šiol nepašalintos, nors rekonstrukcijos darbai oficialiai buvo baigti ir objektas buvo perduotas miestui.

Nuo tos dienos, kai požeminė perėja tapo atvira ir prieinama klaipėdiečiams, joje atsirado šiukšlių, o šviesios sienos netrukus patraukė mieste vis labiau aktyvėjančių sienų terliotojų akį.

Ant šių sienų iki šiol matyti įvairiomis spalvomis ir raštais išpaišytų angliškų, lietuviškų frazių, o vienoje sienoje tebėra ir simbolių, panašių į svastiką.

Klaipėdos savivaldybės Miesto vystymo ir priežiūros departamento Statybos skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, estakados rekonstravimo darbai yra baigti ir šių metų birželį buvo perduoti statytojui – Klaipėdos savivaldybei prižiūrėti ir eksploatuoti.

„Šiuo metu dar rengiama techninė dokumentacija, reikalinga statinio registravimui Registrų centre. Deja, grafičių piešiniai yra šių dienų problema visose viešose erdvėse. Necenzūriniai užrašai yra šalinami nedelsiant“, – sakė V. Švedas.

Jis taip pat ne kartą minėjo, kad už terlionių pašalinimą atsakingas rangovas.

Taip pat dėl grafitininkų problemos ir klaipėdiečių saugumo šioje perėjoje svarstoma įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

„Siekiant išvengti tokių nelegalių piešinių atsiradimo bei užtikrinti pėsčiųjų saugumą požeminėse perėjose, yra parengtas šio objekto vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo projektas ir šiam projektui įgyvendinti yra perkami rangos darbai. Savo ruožtu kviečiame klaipėdiečius būti pilietiškais ir, pamačius viešąsias erdves teršiančius pažeidėjus, kreiptis į policiją“, – teigė V. Švedas.

Šioje perėjoje veikia šeši neįgaliesiems skirti keltuvai, pasirašyta jų eksploatavimo sutartis su paslaugų tiekėju bendrove „Baltic lift service“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių