Teismas sušvelnino skirtas nuobaudas

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai ir Transporto skyriaus vedėjui Rimantui Mockui nepavyko įrodyti, kad buvo neteisingai nubausti dėl rugsėjį sutrikusio maršrutinių taksi paslaugos teikimo.

Dar gali skųsti

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėja konstatavo, kad tarnybinės nuobaudos valstybės tarnautojams skirtos pagrįstai ir teisėtai.

Tačiau L.Dūdos ir R.Mockaus skundas dėl skirtų papeikimų buvo iš dalies patenkintas. Konstatuota, kad valstybės tarnautojams skirtos tarnybinės nuobaudos per griežtos.

Teismas įpareigojo jas sušvelninti – papeikimą pakeisti pastaba.

Tuo ši istorija dar gali nesibaigti. Sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tą reikėtų padaryti per mėnesį.

Nuobaudos skirtos pagrįstai.

"Mano, kaip vadovo, reakcija yra normali. Pagrindinis tikslas buvo įrodyti, kad darbuotojai, kurie netinkamai atliko savo pareigas, turėtų būti baudžiami ir prisiimti atsakomybę. Teismas konstatavo, kad jie veikė ne taip, kaip privalėjo, dėl ko susidarė situacija, ir nuobaudos skirtos pagrįstai", – komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Jis tvirtino nematantis problemos dėl nuobaudos sušvelninimo: "Tikslas yra ne bausmės dydis, o neišvengiamumas, jei kokie darbai nepadaryti. Sprendimo neskųsime."

Savo kaltės neįžvelgia

L.Dūda, kuris dabar nedirba dėl ligos, ir R.Mockus dar negalėjo pasakyti, ar skųs teismo sprendimą. Valstybės tarnautojai tvirtino, kad pirmiausia nori įsigilinti į motyvus.

"Sprendimą vertinu blogai. Gal nebuvo gerai įsigilinta į mūsų skundo esmę. Ten buvo daug niuansų. Šiandien sunku pasakyti, kaip elgsimės toliau. Svarstau galimybę skųsti teismo sprendimą. Jaučiuosi nubaustas neteisingai", – tvirtino departamento direktorius.

L.Dūda pabrėžė, kad padarė viską, jog praėjusių metų rugsėjo pradžioje nesutriktų maršrutinių taksi paslaugos teikimas.

Buvo uždelsta, o dėl to aš nesijaučiu kaltas.

"Jei būtų buvęs laiku patvirtintas mūsų siūlytas sprendimo būdas, kuris buvo įgyvendintas vėliau, absoliučiai nieko nebūtų įvykę – maršrutiniai taksi būtų važiavę. Tačiau buvo uždelsta, o dėl to aš nesijaučiu kaltas. Mes viską padarėme laiku, reikėjo tik parašą padėti", – komentavo departamento direktorius.

R.Mockus tvirtino, kad apsispręs, ar skųsti teismo sprendimą, kai susipažins su medžiaga.

"Viskas dar labai šviežia, tad nieko negaliu pasakyti. Susipažinsiu su medžiaga, kurios yra daug, ir apsispręsiu. Reikia įvertinti motyvus, įsigilinti. Sprendimą vertinu "vidutiniškai", – tvirtino vedėjas.

Sprendimą vertinu "vidutiniškai.

Teko įsikišti merui

S.Budinas savo pavaldiniams L.Dūdai ir R.Mockui papeikimus skyrė dėl sutrikusio maršrutinių taksi paslaugos teikimo.

Šie nekursavo dešimt dienų nuo rugsėjo 5 d., nes dieną prieš pasibaigė sutartys su vežėjais, kurie teikė šią paslaugą, o savivaldybės administracija nesudarė naujų.

Maršrutinių taksi paslaugos teikimas atnaujintas, surengus apklausą ir pasirašius laikinąsias sutartis su vežėjais.

Sprendžiant situaciją, teko įsikišti ir miesto merui.

Dabartiniai "mikriukai" po miestą kursuos iki pirmadienio. Tada į gatves išvažiuos nauji, kurie dirbs bendrojoje miesto viešojo transporto sistemoje.

Maršrutinių taksi paslaugos sutrikimui tirti buvo sudaryta speciali komisija. Į ją buvo pakviesti visų miesto tarybos frakcijų atstovai.

Komisija įžvelgė, kad savivaldybės administracija kalta dėl susidariusios situacijos.

Tarnybinį tyrimą atliko ir S.Budinas. Po jo ir buvo papeikimai paskirti L.Dūdai ir R.Mockui.

Tačiau kai kurie politikai tvirtino, kad atsakomybę turėtų prisiimti pats administracijos vadovas.

Pradėti dar du patikrinimai

Pastarojo posėdžio metu L.Dūda priekaištų sulaukė ir iš kai kurių tarybos narių. Piktintasi, esą departamento vadovas tinkamai neatlieka savo pareigų.

S.Budinas teigė, kad vienoks ar kitoks pasipiktinimas yra labiau emocija.

"Aš, kaip vadovas, turėčiau vertinti konkrečius darbus ar nedarbus. Darbuotojui skiriama nuobauda, kai šis neatlieka savo pareigų", – teigė direktorius.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad L.Dūdos atžvilgiu pradėti dar du tarnybiniai patikrinimai, tačiau nedetalizavo, dėl ko.

"Kol nesame išsiaiškinę iki galo, nenorėčiau veltis į detales. Yra sudarytos komisijos, kurios viską išnagrinės. Kai bus priimti vienokie ar kitokie sprendimai, galėsiu pasisakyti", – tvirtino vadovas.

Neoficialiais duomenimis, tarnybiniai patikrinimai L.Dūdos atžvilgiu pradėti dėl viešojo transporto klausimų.

L.Dūda neslėpė jaučiąs, kad su juo norima susidoroti: "Tik aš esu valstybės tarnautojas, o ne politikas ir nieko blogo nepadariau. Dirbu savo darbą, o kažkam paprasčiausiai nepatinka."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Pasibaigė sutartys, toks įspūdis, kad pasibaigė benzinas. Štai prie ko priveda biurokratinis popierizmas. Gal nuklydau, nes tik žvilgtelėjau į str. Šiaip smagu kai biurokratai pradeda .... viens kitą įveldami ir savo parankinius suteikdami jiems darbą.

Anonimas

Anonimas portretas
OMG dar tokio tinginio kaip Dūda svietas nėra matęs. Ką ten cackinasi su juo, mesti lauk ir lai bylinėjasi įrodinėdamas, kad yra žiauriai geras darbininkas

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Dūda nekaltas, nes jis nedirba ,pagal jo žodžius ir miestiečių nuomonę. Jeigu dirbtų tada prisidirbtų ir būtų kaltas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių