Teatro aikštėje fejerverkų šiemet nebus: kuo juos pakeis?

Klaipėda ir šiemet ruošiasi drausti fejerverkus Teatro aikštėje. Į kalėdinius renginius šioje vietoje susirenka daugiausia miestiečių, tad uostamiesčio širdyje bus galima uždegti nebent bengališkąsias ugneles.

Draudimas galios nuo gruodžio 1 iki sausio 10 d. imtinai. Fejerverkai draudžiami ir Teatro aikštės prieigose.

Miesto tarybai teikiamame sprendimo projekte pažymėta, kad Teatro aikštėje bus galima naudoti tik F1 kategorijos fejerverkus.

"Ši kategorija apima tik bengališkąsias ugneles. Tai toks fejerverkas, kuris kelia mažai pavojaus. Tokį galima naudoti kambaryje. Bet jei bengališkoji ugnelė bus metro ilgio, jau bus F2 kategorija", – juokavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Jis patikino, kad F1 klasės fejerverkus galima naudoti kambaryje, F2 klasės fejerverkai naudojami tik lauke, aptvertoje teritorijoje.

"F3 kategorija reiškia, kad reikia atviros erdvės. O F4 klasės fejerverkus gali įsigyti tik profesionalai", – tvarką aiškino M.Poimanskis.

Kad kišenėse netyčia nepradėtų šaudyti.

Kur dar gali būti draudžiami fejerverkai, nusako ir miesto triukšmo valdymo taisyklės.

"Draudžiama juos leisti prie bažnyčių, nustatomas laiko ribojimas, nuo gyvenamųjų namų ne arčiau nei 75 metrus. Nemanau, kad visame mieste būtų įmanoma uždrausti fejerverkus. Kam kurti draudimą, jei jo negalėsi kontroliuoti?" – svarstė M.Poimanskis.

Teatro aikštėje draudimai numatyti dėl to, kad lankytojai nesugalvotų patys atsinešti fejerverkų.

"Kad kišenėse netyčia nepradėtų šaudyti", – perspėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Fejerverkų Teatro aikštėje nedraudžiama naudoti renginių organizatoriui, kuris organizuoja renginį numatytoje teritorijoje. Renginio organizatorius renginio teritorijoje gali naudoti civilines pirotechnikos priemones, laikydamasis nustatytos tvarkos.

Ar tai reiškia, kad kalėdinius renginius organizuojančiai įstaigai "Klaipėdos šventės" toks leidimas duotas?

Šios įstaigos vadovė Eglė Šulskė patikino, kad šiemet fejerverkų per Naujuosius metus Klaipėdoje nebus.

"Fejerverkų mes neplanuojame. Turime kitokių planų. Šiuo metu esame nusprendę laikytis plano, kurį turime. Reikėtų atsižvelgti į geopolitinę situaciją, nereikėtų be reikalo gąsdinti ukrainiečių, gyvenančių mūsų mieste. Fejerverkai daro įtaką gamtai, gyvūnų gerovei. Yra kitų būdų", – tikino E.Šulskė.

Kuo miestiečiai bus nustebinti, E.Šulskė dar neatskleidė.

"Yra technologijų, pradedant lazeriais ir dronais. Galima šventinę nuotaiką sukurti ir alternatyviais būdais", – kalbėjo E.Šulskė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Kodel Lietuvos valdzia visada eina i krastutinumus.Niekaip nesuprantu. Prieme tiek daug pabegeliu,remia finansiskai ir visaip kaip.Tai dabar iseina,kad jei kaimynui kazkas nutiko ir man visa gyvenima gyventi gedule.As galvoju,kad tai nesazininga ir neteisinga musu zmoniu atzvilgiu.Taip sejama tik neapykanta ir visokie nepasitenkinimai buna.

Zigzagas

Zigzagas portretas
Nesąmonė.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Na taip, nors vienas pastebėjo - šaunuolis :)
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių