Klaipėdos A.Rubliovo pagrindinė mokykla – vėl dėmesio centre

Probleminėmis įvardintų uostamiesčio mokyklų situacija skirtinga. Vienose įstaigose per šiuos metus ji pagerėjo, o kitose – išliko tokia pati, tad politikai turės spręsti jų likimą.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai, įpareigoti politikų, dar pernai atliko visų Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklų stebėseną. Specialistai išsiaiškino, kurių mokyklų pastatus išlaikyti reikia daugiausia pinigų, kuriose įstaigose brangiausiai kainuoja vieno moksleivio ugdymas.

Tuomet probleminėmis įvardintos keturios Klaipėdos mokyklos: A.Rubliovo, Vitės, „Saulėtekio“ pagrindinės bei Sendvario progimnazija.

Jose nuolat mažėjo mokinių, jų patalpos buvo didelės, pastatų išlaikymas kainavo brangiausiai. Svarstyta, jog kai kurias mokyklas reikia sujungti, kad sumažėtų išlaidos. Tačiau tokiems užmojams pasipriešinusios įstaigų bendruomenės pateikė planus, kokių priemonių imsis, kad sumažėtų išlaidos.

„Įstaigų administracijos ir pedagogai tęsėjo savo duotus pažadus – buvo sumažintos įstaigų patalpos, nes dalis jų atiduota valdyti savivaldybės administracijai, mokytojai susimažino atlyginimus. Nuo metų pradžios šioms keturioms įstaigoms bendrai pavyko sutaupyti 81 tūkst. litų“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Trys iš šių mokyklų – Vitės ir „Saulėtekio“ pagrindinės bei Sendvario progimnazija jau galėtų būti išbrauktos iš probleminių įstaigų sąrašo, nes išlaidos ir pastatų išlaikymui, ir vieno mokinio ugdymui jau beveik prilygsta vidurkiui.

Tačiau A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje šiais metais labai sumažėjo mokinių – į ją atėjo 111 moksleivių mažiau nei praėjusiais mokslo metais.

Šiuo metu vieno moksleivio ugdymas A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje kainuoja brangiausiai ir siekė apie 6 tūkst. litų, kai vidutiniškai kitose įstaigose – apie 4 tūkst. litų.

„Jei mažėja mokinių, tai situacija negerėja. Ką darysime? Mes tiesiog pateiksime informaciją miesto tarybai, o jau politikams reikės nuspręsti, kokiu keliu eiti, kaip spręsti šios įstaigos likimą“, - teigė N.Laužikienė.

Ji tvirtino, jog tarp švietimo įstaigų atsirado ir dar vieną spręstina problema – sparčiai tuštėjantis I.Simonaitytės pagrindinės mokyklos pastatas Naikupės gatvėje.

Iš jo jau išsikraustė A.Rubliovo pagrindinės mokyklos moksleiviai, mažėja besimokančiųjų suaugusiųjų.

„Diskutuojame kelis variantus, kam panaudoti šį pastatą, bet kol kas konkrečių pasiūlymų nėra“, - tvirtino N.Laužikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
mokiniu mazeja ir mazes, nes zmones emigruoja, bet tai nereiskia kad mokytojai turi likti be darbo. nes kai mokytojai prades emigruoti, mokiniu is vis nebeliks...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių