Sprendimas dėl E. Dragūno koncerto kelia audrą

Atlikėjas Egidijus Dragūnas (Selas) iš Klaipėdos sulaukė nemalonios žinios – miesto atstovai nedavė leidimo šią vasarą rengti koncerto uostamiestyje. Teigiama, kad kaskart po jo koncertų būdavo gaunama skundų, be to, buvo pažeistas ir įstatymas, ir taisyklės.

Gerbėjai nenuleidžia rankų

E. Dragūnas, neseniai paskelbęs, kad netrukus vėl surengs koncertus didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir užsienyje, turėjo nusivilti.

Planuotas liepos 9 d. jo pasirodymas Klaipėdos vasaros estradoje veikiausiai neįvyks, nes iš uostamiesčio savivaldybės atlikėjas negavo leidimo koncertuoti.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis patvirtino, kad koncerto rengti neleido.

"Dėl to, kad nuolat buvo pažeidinėjamos Renginių organizavimo taisyklės. Kiekvienais metais tas pats. Praeitą savaitę gavome E. Dragūno prašymą, paprašėme, kad jis patikslintų laiką, nes iki pusės pirmos ar pirmos nakties mes neleidžiame renginių tęsti. Patikslino, bet matome, kad jis ir vėlgi nori renginį pratęsti ir po vidurnakčio. O taisyklėse yra punktas, kuriame rašoma, kad jei matoma, jog reikalavimai gali būti pažeisti, turime teisę neišduoti leidimo renginiui. Po šios žinios ir mūsų renginių koordinatorius milijono skambučių sulaukė, ir aš pats laiškų iš E. Dragūno gerbėjų", – tikino M. Poimanskis.

Jei matoma, kad reikalavimai gali būti pažeisti, turime teisę neišduoti leidimo renginiui.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Atšaukė ne pirmąkart

Pernai taip pat liepos 9 d. Klaipėdos vasaros estradoje buvo planuojamas E. Dragūno koncertas, tačiau jau balandžio pabaigoje tapo aišku, kad jis neįvyks.

Oficiali versija buvo, kad bilietai į koncertą perkami vangiai.

Tačiau neslėpta, kad koncerto galėjo būti atsisakyta dėl E. Dragūno skandalingų pasisakymų apie karą Ukrainoje.

Tuomet net ir po raginimų atšaukti renginį E. Dragūnas ir toliau reklamavo jį savo socialiniuose tinkluose.

Tačiau galiausiai buvo pasiektas susitarimas, kad koncertas vis dėlto neįvyks. Paskelbta apie bilietų grąžinimą.

Turi teisę skųsti

Šį kartą E. Dragūnas apie Klaipėdos savivaldybės sprendimą informavo pats socialiniuose tinkluose ir išsakė savo nuomonę, tiesa, vėliau šis įrašas dingo.

"Kreipiuosi į klaipėdiečius. Pranešėme, kad Klaipėdoje vyks mūsų koncertas, bet gavome iš Klaipėdos savivaldybės laišką, kad mūsų koncertas neįmanomas, nes savivaldybė baiminasi riaušių, per didelio garso. Suvokiu, kad tai yra piktybinis pagalių kaišiojimas į ratus. Brangūs valdininkai, noriu jums pasakyti, kad tai yra bendras tautos turtas, tai nėra jūsų turtas ir jūsų sprendimai yra neteisingi, nesąžiningi. Prašau Klaipėdos žmonių, kurie klauso mano muziką, kurie buvo mūsų koncertuose. Aš labai stengiausi dėl jūsų, pasistenkite šiandien dėl manęs ir apginkite teisybę. Ačiū, Klaipėdos žmonės. Vienas klausimas, kas valdo, vienas valdininkas visą miestą, kuris uždraus žmonėms tą vakarą švęsti, kad būtų pilni viešbučiai? Kad žmonės gautų pelną, kad būtų pilni restoranai, kad žmonės šypsotųsi. Ar tai sąžininga? Pamąstykite", – rašė dainininkas.

Savivaldybės rašte E. Dragūnui, kurį pasirašė administracijos direktorius Gintaras Neniškis, pabrėžta, kad draudimą rengti koncertą atlikėjas per mėnesį gali apskųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijai.

Tačiau ar bus pasinaudota šia teise, neaišku. E. Dragūno telefonas vakar buvo išjungtas ir atlikėjo pozicijos išgirsti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
užtat Valinsko auklėtinis ir geriausias draugas Bartoševičius koncertuos su Ažuoliuko berniukų choru, Vaflis tuo metu lauks užkulisiuose

...

... portretas
Pedokonservatoriai pries Sela kyla

Seliukstis

Seliukstis portretas
Tai va paskaitai komentarus ir iškart viskas aišku, kas tokie sel gerbėjai..... Kaip komentaras taip budulis :) Labai gerai kad uždraudė, buduliai tegu sedi namuose
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių