Sovietinių karių kapų vietos sutvarkymui – konkursas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybė skelbia Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos, esančios S. Daukanto gatvėje, pertvarkymo supaprastinto projekto idėjos konkursą.

Konkurso metu tikimasi išsirinkti geriausią Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos pertvarkymo projekto idėją.

Kartu su parengto ir šiuo metu įgyvendinamo Skulptūrų parko sutvarkymo projekto sprendiniais idėja formuotų kokybišką memorialinės miesto teritorijos architektūrinę aplinką.

Numatomos neskelbiamos derybos dėl techninio projekto parengimo paslaugų arba idėjos pagrindu rengiami tolesni pasiruošimo darbai konkurso objekto realizavimui.

Projekto konkurso užsakovas – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Projekto konkurso organizatorius – Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija.

Projekto konkurso koordinatorius – architektas Vaidotas Dapkevičius.

Projekto konkurso pirmąsias tris vietas užėmusius dalyvius numatyta apdovanoti piniginiais prizais (premijomis), tam skirtas 16 tūkst. eurų prizinis fondas.

Už pirmą vietą skiriama 8 tūkst. eurų, už antrąją – 5 tūkst. eurų. Trečioji vieta įvertinta trijų tūkst. eurų suma.

Visas projekto pasiūlymas turi būti pateiktas iki 2023 m. balandžio 20 d. 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul rasėja pasiima savo palaikus

tegul rasėja pasiima savo palaikus   portretas
pas save. KOdėl tremtiniai- ištremti KGBistų- parsivežsa savo artimųjų palaikus iš Rasėjos, o šie-ne?

to-Galit sakyt ką norit

to-Galit sakyt ką norit portretas
NEIŠVADAVO, o OKUPAVO. Išvaduoti- duoti laisvę, o CCCP OKUPAVO Europą. Karą gi 2/3 laimėjo Amerika su Angliją, o CCCP okupavo 1/3 europos. Beje, 2 Pasaulinį karą rugsėjo mėn.pradėjo PATI CCCP su Vokieiją užpuolus Lenkiją. ,,Išvadyotojai'' prakekti :( O kaip būna tarp banditų, -ankščiau ar vėliau vienas kitą išduoda, taip ir įvyko. Hitleris užpuplę draugą Staliną (CCCP). Kad nuslėptш tikrą tiesą apie savo fašizmą, Stalinas sugalvojo pavadinimą-Великая Отечественная война.

Turiu idėją-

Turiu idėją- portretas
toje vietoje pastatyti tanką, atvežta iš Ukrainos, kuris dabar yra Vliniuje -kaip priminimą-KAS laukia visų, norinčių okupuoti Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių