Šiemet valstybinės šventės Klaipėdoje – virtualiai

Šiemet didžiosios valstybinės šventės bus švenčiamos ne su plazdančiomis vėliavomis pagrindinėje miesto aikštėje, o namuose prie ekranų. Kaip atrodys Klaipėdos kaip Europos jaunimo sostinės renginių pradžios šventė, dar iki galo neaišku.

Vasario 16-ąją bus minima Lietuvos valstybės atkūrimo diena, o kiek mažiau nei po mėnesio, kovo 11-ąją, – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.

Pasaulinė koronaviruso pandemija šiemet renginius, skirtus šioms progoms, vers stebėti virtualiai.

Kaip atrodys valstybinės šventės Klaipėdoje, dar bus patikslinta sausio 29 d.

„Jau neabejojame, kad jos vyks virtualiai, nes masiniai renginiai dar bus uždrausti. Juk ir pernai, kai susirgimų ir mirčių mastas nebuvo toks didelis, ribojimai renginiams ir galimybė žmonėms būriuotis atlaisvinti tik liepos viduryje. Dabar akivaizdu, kad nei vasarį, nei kovą masinių švenčių rengti nebus galima“, – patikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės renginių atidarymo šventė buvo suplanuota dar gruodį, bet būtent tada pandemija šaliai smogė skaudžiausiai. Europos jaunimo forumas leido renginius perkelti į šiuos metus.

Pagal dabartinį planą, šių metų kovo 12 d. Klaipėdoje turėtų įvykti minėtų metų renginių atidarymo šventė, kai buvusi sostinė perduos estafetę Klaipėdai.

Numatyta, kad joje turėtų dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Europos Sąjungos institucijų, Jaunimo forumo atstovai.

Kol kas uostamiesčio savivaldybės darbuotojai suka galvas, kaip įvykdyti visas sąlygas ir nepažeisti karantino ribojimų reikalavimų.

Pernai Klaipėdoje turėjęs vykti didžiausias tarptautinis Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“ sužlugo dėl tos pačios priežasties, bet gyvenimas nesustojo, jau deramasi, kaip sudėlioti renginių, kuriame uostamiestis – viena artimiausių festivalio stotelių, grafiką.

Kol kas laukiama festivalio organizacinio komiteto sprendimo. Gali būti, kad šis spalvingas, beveik savaitę trunkantis renginys Klaipėdoje įvyks kitąmet, o iš uostamiesčio „Europiados“ vėliavą perims siciliečiai. Dėl tokios sekos dar deramasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai

O tai portretas
Biudžetas už virtualias šventes mokes virtualai?

4

4 portretas
Dėl karantinu greitai ir žmonės pasidarys virtualus. Niekas jų nematis daugiau, bet skaitysis kad jie ekzistoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių