Š. Vaitkus: Palangos vardas skambės visame pasaulyje

Į Palangoje šią savaitę vykusį jubiliejinį renginį, skirtą Pasaulio lietuvių bendruomenės 65-mečiui paminėti, suvažiavo Pasaulio lietuvių bendruomenės ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderiai. Kurorto vadovas Šarūnas Vaitkus džiaugėsi svečių viešnage ir dėkojo miesto atstovams, prisidėjusiems prie finalinio renginio vakaro organizavimo.

Palangos šeimininkai džiaugėsi, kad pasaulio lietuviai išskirtiniam savo organizacijos įvykiui pasirinko būtent šį pajūrio kurortą.

Keturias dienas, nuo rugpjūčio 3 iki 6-osios, vykusiame suvažiavime „Už lietuvybę, pilietiškumą ir solidarumą“ dalyvavo Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) valdybos nariai, krašto lietuvių bendruomenės ir jaunimo sąjungų pirmininkai, atstovai iš 30 pasaulio šalių lietuvių bendruomenių, taip pat – svarbiausių Lietuvos valdžios institucijų atstovai.

Suvažiavimo dalyviai Palangoje aptarė bendruomenės strategines kryptis, bendradarbiavimo ir sąveikos su Lietuvos institucijomis klausimus, taip pat buvo kalbama bendradarbiavimo kovoje su dezinformacija tema, diasporos pilietiškumo stiprinimo klausimais.

Svečius sužavėjo ir mūsų besikeičianti ir vis gražėjanti Palanga.

„Vakar Palanga, Birutės parko Skautų slėnyje, svetingai priėmė lietuvius iš viso pasaulio. Lietuviški šokiai, dainos, tradicijos, maistas sužavėjo mūsų svečius. Svečius sužavėjo ir mūsų besikeičianti ir vis gražėjanti Palanga. Esu labai dėkingas mūsų kolektyvui „Mėguva“, savivaldybės administracijos, Kultūros ir Jaunimo centro darbuotojams, tautodailininkams ir visiems mūsų miesto žmonėms už tokio gražaus vakaro suorganizavimą. Palangos vardas skambės visame pasaulyje“, – feisbuko paskyroje po renginio parašė Palangos meras Š. Vaitkus.

Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.

PLB buvo įkurta 1958 m. Niujorke (JAV). PLB sudaro visi lietuviai, gyvenantys už Lietuvos ribų, bei jų šeimų nariai.

Šiuo metu PLB jungia penkiuose žemynuose, 53 pasaulio šalyse veikiančias lietuvių bendruomenes.

Prieš 65 metus įkūrus PLB, viena svarbiausių diasporos užduočių buvo politinis lobizmas.

Užsienyje gyvenantys lietuviai buvo aktyvūs svarbiausių Lietuvai įvykių metu – skatino pasaulio šalis pripažinti 1918 m. atkurtą Lietuvos valstybę, sovietų okupacijos metais nuolat priminė apie atimtą laisvę.

Nuo 2014 m., kai Rusija okupavo Krymą, PLB visokeriopai palaikė Ukrainą, o prasidėjus plataus masto karui bendruomenės palaikymas dar labiau sustiprėjo, buvo renkamos lėšos Ukrainoje gyvenantiems lietuviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
skambės su upelio paminklu? Nepasakė - garsus partinis kolaborantas ar išdavikas bus

Anonimas

Anonimas portretas
kas koks apsirukes tas nuotraukoje. Morga gal pavare DDD savom reikmem

KALIENČIKAI AR DEGREDAVĘ?????

KALIENČIKAI AR DEGREDAVĘ????? portretas
O LIETUVĖLE ,AR TAS ŠLIKŠTYNES KOMENTARUOSE RAŠO GAŠLŪS KALIENČIKAI AR DEGREDAVĘ NUO NARKOTIKŲ IR ALKOHOLIO?????..KITO VARIANTO NĖRA...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių