Rusnės estakadą planuojama atidaryti šią savaitę

  • Teksto dydis:

Rusnės estakada virš potvynio užliejamo kelio ruožo yra baigta, ji atlaikė sunkiosios technikos bandymus. Leisti važiuoti estakada planuojama nuo šios savaitės vidurio, praneša portalas lrt.lt.

Nors estakadą žadama atidaryti šią savaitę, tačiau eismas dar bus ribojamas – vyks kelio sankasos stiprinimo ir 5 kilometrų atkarpos rekonstrukcija.

BNS primena, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) kovo pabaigoje pasirašė 6,3 mln. eurų vertės sutartį su Vilniaus statybos bendrove „Tilsta“ dėl žemės sankasos stiprinimo. Bendrovė darbus įsipareigojo atlikti iki šių metų pabaigos, o jų prireikė paaiškėjus, jog po keliu yra durpių sluoksnis.

Estakadą už 9,46 mln. eurų statė įmonių „Kauno tiltai“ ir „Tec Infrastructure“ konsorciumas, pirmoji bendrovė dar už beveik 1,3 mln. eurų apsiėmė sutvarkyti estakados prieigas. 

Anksčiau skelbta, kad bendra projekto vertė sieks apie 10 mln. eurų, tačiau  dėl papildomų darbų ji išaugo iki maždaug 17 mln. eurų. Darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Kelias Šilutė-Rusnė vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius potvynius yra užliejamas, dėl to sutrinka vietos susisiekimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach - užvėlinę darbus statybininkai sukliudė premjerui prezidentu tapt: nemokėt jiems NIEKO!

Regionas

Regionas portretas
Rusnėje gyvena apie 1700 žmonių. Dėl jų susisiekimo pagerinimo Vyriausybė skyrė 17mln.eu(estakadai ir kelio Šilutė-Rusnė rekonstrukcijai). Jei regiono plėtra(o ne tik sala) būtų valdžiai rūpėjusi, su tiek pinigų galima buvo dviem kryptimis susisiekimą pagerinti. Pusę sumos skirti kelio į Mingę asfaltavimui.Deja.Gigantomanija apsuko galvas. Kad tik Skvernelis už šią 'dovaną" Prezidentu taptų. O jis Rusnėje laimėjo tik 444 balsus.Sveikinu.

Def

Def portretas
Ši estakada puikiai parodo Vilniaus požiuri į regionus. Deklaracijos ant popieriaus apie regionine plėtrą paišoma jau dešimtmečius, iš ES pinigų vietiniai klerkai sugeba investuoti tik į parkus ir viešuosius tualetus. Pagarba Skverneliui, realiai tik "prie jo" buvo baigta tyčiotis iš žmonių. Linkiu Rusniškiams nesustoti, gyvenat nuostabiam Lietuvos kampelyje, te buna jums ši estakada tramplynu į jūsų klestinčią ateitį. Aleliuja
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių