Rekonstruota kavinė virto apartamentais: dėl deklaracijos panaikinimo kreipsis į teismą

  • Teksto dydis:

Nekilnojamasis turtas Neringoje – labai brangus malonumas. Neringos meras teigia, kad kvadratinio metro kaina svyruoja nuo 4,5 iki 11 tūkst. eurų. Kai tokios kainos, vietos valdžia jo virsmu nesistebi, praneša LNK.

„Svyruoja turbūt nuo kokių 4,5 iki 10–11 tūkst./kv. m. Jei pro langą matosi vanduo – juo labiau. Tačiau šiuo atveju nesimato, tačiau vieta išskirtinė“, – komentavo Neringos meras Darius Jasaitis.

Meras kalba apie Juodkrantėje buvusią kavinę. Aiškėja, kad iš paplūdimio einantys poilsiautojai čia vargiai valgys. Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai nustebo, kai pamatė, kad rekonstruota kavinė virto apartamentais. 

„2020 m. suderintas projektas tikrai buvo kavinėms ir kai pamatėme, kad parduodami apartamentai, labai nustebome. Taip negali būti, tai traktuojama kaip savavališka statyba“, – aiškino Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Žemaitienė.

Kuršių nerijos kraštovaizdžio apsaugos specialistai sako, kad tokia savivale pažeistas svarbiausias UNESCO saugomos teritorijos dokumentas. Dėl jo pažeidimų kai kurie neteisėti statiniai Kuršių nerijoje jau griuvo.

„Kuršių nerijos nacionalinio tvarkymo planas numato paplūdimio aptarnavimo pastatą. Šalia yra pagrindinis Juodkrantės paplūdimys ir aptarnavimo paslaugos ten labai būtų reikalingos“, – pažymėjo G.Žemaitienė.

Kavinės virsmas akibrokštu tapo ir Neringos valdžiai. Ji tvirtina, kad savivaldybės specialistai to daryti neleido ir dėl kavinės pavertimu apartamentais beda į statybos prižiūrėtojus.

„Kurie pastatė, atrodo, padarė viską pagal teisės aktus. Statybos inspekcijoje lyg įvyko žmogiškoji klaida dėl didžiulės darbuotojų kaitos, suderino ne tą dokumentą. Turbūt taip gali būti“, – spėliojo D.Jasaitis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija sako, kad deklaracija apie statybos užbaigimą jai buvo pateikta liepą, ir pripažįsta, kad dokumentas patvirtintas neteisėtai. Dėl tai padariusio darbuotojo atliekamas tarnybinis patikrinimas. Teismui rengiamas ieškinys dėl dokumento panaikinimo.

„Dėl deklaracijos panaikinimo inspekcija kreipsis į teismą, kadangi statybos leidimas buvo išduotas kavinės kapitaliniam remontui, o šiuo metu yra deklaruota, kad tai yra maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis“, – pažymėjo Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos skyriaus vedėja Lilija Misiulienė.

Statybos inspekcija viliasi, kad teisme klaidą pavyks ištaisyti – nuginčyti neteisėtą deklaraciją. Kavinę rekonstravusiems teks iš naujo minti valdininkų kabinetų slenksčius.

„Pakeistai statinio paskirčiai, t.y. daliai pastato, reikia gauti naują statybos leidimą – kreiptis į Neringos miesto savivaldybę ir gauti statybą leidžiantį dokumentą“, – sakė L.Misiulienė.

Jeigu naujo statybos leidimo statytojai negaus, Juodkrantėje prie paplūdimio privalės būti tik kavinė be jokių apartamentų. Neringos valdžia nerimauja, kad panašių pavyzdžių ne vienas. Kai kurie poilsio namai ir viešbučiai irgi virsta butais.

„Kaip tai užkardyti, ar užtektų įstatymo pasakyti, kad poilsio namai turi būti poilsio namais – yra daugybė iššūkių. Kalbant su verslu iššūkiai yra išdėstyti, teisės aktai turbūt nelabai kaip padės“, – teigė Neringos meras.

Esą jei neliks viešbučio ir poilsio namų, turistų grupes Neringai teks pamiršti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinoma,

žinoma, portretas
nors dėl vaizdo reikėjo kokius metelius palaikyti kavinę, o tada jau keiti paskirtį - niekas neuždraus

Buras

Buras portretas
Griauti ta baisuokliska buda, o davusius leidima-su konfiskacija i cype...

Juozapas

Juozapas portretas
Mieli Neringiskiai atsibuskite ir apsizvalgykite savo kieme ,Jus puikiai turite zinoti kas konsultuoja verslininkus nekilnojamo turto registracijos klausimais
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių