Reklama Atgimimo aikštėje neleido miegoti

Atgimimo aikštėje įžiebta iš saulės kolektorių sudaryta instaliacija „Monolitas“, du mėnesius turinti reklamuoti Šviesų festivalį Klaipėdoje, jau apkartino kai kurių miestiečių gyvenimą. Žmonės prašo išjungti esą per naktis miegoti neleidžiančią muziką.

Nedavė miegoti

„Atgimimo aikštėje pastatyta reklama, kuri praneša, kad vasario 22–23 dienomis vyks šviesų renginys. Reklamos organizatoriai pamiršo suprogramuoti reklamos stendo savaiminį garso išsijungimą po 22 val., taigi visą naktį nuo stendo sklinda muziką ir trukdo ilsėtis Liepų g. 2 namo gyventojams. Kitaip sakant, nueini su muzika miegoti ir prabundi su ja. Viena naktis gal ir nieko, bet tas garsas bus iki vasario 22 d., o tai jau per daug“, – savivaldybei su klaidomis pasiskundė Liepų gatvės 2-ojo namo gyventojai.

Už triukšmo kontrolę mieste atsakingo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad šventės šventėmis, bet gyventojų ramybė – svarbiausia.

„Gavome skundą ir bandome kuo skubiau išspręsti. Arba tegul jie išjungia, arba kažką galvoja. Taip negalima. Ką ten groja, aš nežinau, ten negyvenu. Gautame rašte melodijos nėra. Bet mieste galioja ramybės valandos, nuo 22 val. draudžiama triukšmauti“, – patikino M. Poimanskis.

Viešosios tvarkos skyrius instaliacijos išjungti neplanavo, bet pažadėjo kontroliuoti, kad triukšmo naktimis nebūtų.

Eglė Šulskė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vartoja žaliąją energiją

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovė Eglė Šulskė patikino, kad į skundą reaguota operatyviai.

„Taip jau kartais atsitinka, kai miesto centre sumontuojamos ne tik vaizdinės, bet ir garsinės instaliacijos. Mes instaliaciją įjungėme tik 17 d. Bet jau išsprendėme klausimą ir sureguliuosime taip, kad žmonėms garsas daugiau nebetrukdytų“, – patikino E. Šulskė.

Atgimimo aikštėje pastatyta instaliacija „Monolitas“ yra sudaryta iš saulės kolektorių, kurie du mėnesius generuos festivaliui reikiamą žaliąją energiją.

Gyvensime draugiškai.

Anot festivalio rengėjų, „Monolitas“ gali reikšti „šiuolaikinį Dievą“, kuris atspindi dabartinio pasaulio paradoksus, grindžiamus mūsų absoliučia priklausomybe nuo energetinių resursų, šiuolaikinių technologijų, dirbtinio intelekto.

Instaliacijos formą ir idėją įkvėpė režisieriaus Stanley’o Kubrick’o 1968-ųjų filmas „2001 metų kosminė odisėja“.

„Monolito“ korpusą sudaro 50 saulės kolektorių, kurių galingumas – 20 kW.

Konstrukcijos pagrindas – 9 m aukščio, 1,47 m ilgio, 4,75 m pločio pastolinė konstrukcija.

Garsą išjungs

„Gyvensime draugiškai. Tikiuosi, kad visi ramiai ilsėsis. O mes pasieksime tuos tikslus, dėl kurių pastatyta ši instaliacija. Susisiekėme su menininku, ir tokio garso nebebus“, – patikino E. Šulskė.

Instaliacijos garso takelio autorius – Pijus Džiugas Meižis.

„Yra galimybė reguliuoti garsą, bet mes priėmėme sprendimą iš viso išjungti. Vieni jautresni vienokiam garsui, kiti – ne tokie jautrūs. Instaliacijai garso takelis buvo specialiai kurtas. Tai buvo skirtingų stilių garso takelis – rytui, dienai ir vakarui buvo parinkta skirtinga muzika. Vakarui buvo parinkta ramesnė muzika. Bet panašu, kad ji nurimdavo nepakankamai ir neleido žmonėms miegoti. Instaliacija naktį miegos kartu su miestu“, – pažadėjo E. Šulskė.

Instaliacijos kūrėjai žadėjo išjungti muziką, instaliacijos apšvietimas veiks nuo 17 iki 1 val. nakties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai liūdna

Labai liūdna portretas
Kelis metus jau mūsų Atgimimo aikštė yra visokiu šiukšlynų demonstravimo vieta. Jau kad padaro ką tai tik verkt norisi. Ir greičiau dingt iš ten kad akys nematytu. Nežiūri derinasi nesiderina bet ka tik įgrūst ir rodyt Taigi čia yra miesto Širdis. Ir taip ją teršt vizualinėm šiukšlėm gali tik niekšai.Pasakykit man kokie arxitektai laimina šituos sudus ir aš nueisiu pas juos..į akis pasižiūrėt ir pasakyt tą ką noriu pasakyt..

Irina

Irina portretas
Energijos taupymas...

Grubliauską

Grubliauską portretas
Būtinai meru. Iki grabo lentos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių