Pilies bokšte verda darbas

Nuo to laiko, kai Klaipėdos pilies bokšto statytojai savo statinį vainikavo metaliniu smailės karkasu, praėjo du mėnesiai. Jau šią savaitę planuojama pradėti stogo konstrukcijos paruošimo darbus čerpių klojimui.

Anot bokšto atkūrimo projektą įgyvendinančios bendrovės „Pamario restauratorius“ vadovo Aldo Kliuko, 2022 m. lapkritį pradėtą įgyvendinti Klaipėdos pilies didžiojo bokšto rekonstravimo projektą visiškai planuojama užbaigti iki kitų metų vasaros.

„Pradėsime kalti lentas ant stogo konstrukcijos. Manyčiau, čerpes pradėsime kloti lapkritį. Aišku, norėtųsi anksčiau pradėti. Jei bus saulėta ir ne itin vėjuota, darbus pavyks baigti greičiau. O šiaip judame į priekį, šią savaitę jau galutinai baigsime darbus prie mūro. Labai norėčiau, kad iki naujų metų apdangalų ir pastolių prie bokšto nebeliktų, bet kaip bus, tik ponas Dievas žino“, – kalbėjo A. Kliukas.

Atkūrus bokštą, centrinėje miesto dalyje atsiras gerai matomas istorinio tūrio siluetas, kviečiantis ne tik įvertinti realų buvusios pilies aukštį, bet ir užeiti, pakilti į bokšto viršų, apžvelgti vieną gražiausių Klaipėdos miesto teritorijų.

Aldas Kliukas / A. Dykovienės nuotr.

Numatomas bokšto aukštis – 47 m.

Toks pastato aukštis yra nurodytas istoriniuose šaltiniuose.

Bokštas suprojektuotas išnagrinėjus išlikusią istorinę medžiagą, įvertinus panašaus laikmečio kitų Europos pilių architektūrinius sprendimus.

Bokšto pirmajame aukšte planuojamas pilies lankytojų informacinis centras, kitose bokšto erdvėse numatoma XIX–XX a. sandūros Klaipėdos miesto technikos ir technologijų pažangos ekspozicija, viršutiniame aukšte, 25 m lygyje, bus apžvalgos aikštelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėkit greičiau čerpes

dėkit greičiau čerpes portretas
o tai prilys bokštą iki viršaus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių