Piketui Darbėnuose – Rusijos propagandistų dėmesys

Darbėnų bendruomenės atstovai šį ketvirtadienį organizuoja piketą Kretingoje dėl planų rajone statyti metanolio ir vandenilio gamyklą. Tačiau savaitgalį pasirodžiusi informacija Rusijos propagandiniame kanale „Sputnik“ apie gyventojų piketą suerzino vietinius.

Žinutė apie Darbėnų bendruomenės piketą „Telegram“ kanale „Sputnik Lietuva“ pasirodė vasario 24 d.

Joje rašoma, kad Vakarų Lietuvoje rengiamas piketas dėl vandenilio gamyklos, cituojami neįvardinti organizatoriai, akcentuojamas žmonių nepasitenkinimas gamyklos kaimynyste.

Tai ne pirmas kartas, kai Rusijos propagandiniai kanalai noriai eskaluoja bet kokią gyventojų iniciatyvą. Taip veikiausiai norima parodyti, kad bendruomenė yra nepatenkinta valdžia, jos sprendimais, o tai – ypač paranku propagandistams.

Sausį vykusiame Darbėnų bendruomenės ir danų kompanijos „European Energy“, ketinančios statyti gamyklą, susitikime galima buvo išvysti prorusiškomis pažiūromis garsėjančių veikėjų, teistų už viešą pritarimą Sovietų Sąjungos agresijai prieš Lietuvą.

Dabar yra įtempta situacija, ką gali žinoti.

Šį ketvirtadienį vyksiančiam piketui prie Kretingos savivaldybės leidimai jau išduoti.

Kretingos meras Antanas Kalnius tikino, kad nesureikšmina propagandistų kanalų dėmesio piketui.

„Bendruomenė kreipėsi dėl leidimų, jie yra išduoti. Policija kol kas jokių grėsmių nemato, bet prašėme, kad patruliavimas vyktų. Kadangi „Sputnik“ kanalas susidomėjo, policija situaciją stebės. Dabar yra įtempta situacija, ką gali žinoti“, – tikino Kretingos meras.

Antanas Kalnius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kretingoje visiškai neseniai buvo užfiksuotos svastikos, išraižytos ant medžių miesto parke. Tačiau A. Kalnius patikino, kad daugiau neaiškių išpuolių rajone nebuvo.

„Mūsų šalies kaimynas yra neprognozuojamas. Bet aš džiaugiuosi mūsų bendruomene, jos aktyvumu. Žmonės gina savo interesus, ir tai yra demokratinės valstybės apraiškos. Tai labai gerai. Jei žmonės nori reikšti savo nuomonę, tegul tai ir daro. Gyventojai išreiškė nuogąstavimą, kad bijo išpuolių. Bet specialiosios tarnybos turėtų dirbti savo darbą“, – kalbėjo A. Kalnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O jezau

O jezau portretas
Kiek pasikartojančių komentarų iš tų pačių žmonių. Jei lietuva imasi kokio projekto susijusio su energetine nepriklausomybe rusiška žiniasklaida tuoj pat ima pūsti burbulą ir ieškoti žmonių kuriems tai nepatinka, taip sukeliamas vaizdas jog visa bendruominė yra prieš, kuriamas vaizdas jog lietuvai geriau buvo su rusija... Vatnykai už tai gauna rublių iš caro draugų... Rajono merui reiktų pakviesti mokslininkus iš Klaipėdos universiteto, KTU, VGTU kad šie supažindintu vietinius su tokių gamyklų skleidžiamomis rizikomis.

>Lietuvis

>Lietuvis portretas
Lietuvi,..... tu nerašinek ..tu greit bek i mitinga Kretingoje nes paveluosi ir neliks tau vietos alubary..o bebegdamas kalbek poterius , kad Dievas apšviestu tau smegenine

Lietuvis

Lietuvis portretas
Ar gali rūsai domėtis "aktyvumu" Lietuvoje? teoriškai taip. Bet tai nereiškia kad Lietuvos žmonės dabar negali piketuoti ir išreikšti savo poziciją, ypač tokiu klausymu kaip pavojingu pastatų atsiradimas. Ar čia dar vienas argumentas "tylėti ir mokėti mokėsčius" kol valdantieji ir turtinguoliai daro su tevyne kas ką nori?
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių