Pietinėje Klaipėdos dalyje – šventinis šurmulys

Rudenį švenčia ne tik mažų miestelių ir kaimų gyventojai, tai metas ir miesto bendruomenėms susitikti ir drauge pabūti. Taip šeštadienį linksmai laiką leido pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai.

Sąjūdžio parke buvo triukšminga ir linksma.

Bendruomenės šventėje vaikų laisvalaikio centrų ir klubų vaikai parodė, ko išmoko. Vaikai grojo, dainavo šoko, muzikavo. Aktyviausi koncertų žiūrovai buvo jų tėvai, o po pasirodymo visi drauge vaišinosi.

Rimtų profesijų žmonės – kariai ir policininkai buvo nusiteikę žaisti su į šventę atėjusiais vaikais. Kariai surengė linksmus mokymus, drąsindami mažuosius įveikti rimtas kliūtis. Būsimi kariai matavosi šalmus, vilkosi liemenes, bandė neišsiduoti, kad užduotys jiems visai nejuokingos.

Klaipėdos miesto policijos komisariato bendruomenės policininkės surengė rimtą egzaminą mažiesiems. Išsitraukę lapelį su klausimu vaikai uoliai stengėsi nesuklysti atsakydami, kaip turi elgtis gatvėje. Kiekvienas galėjo pasirinkti dovanėlę, kuri primins jiems apie susitikimą su uniformuotomis tetomis.

Kai kurie suaugusieji susidomėjo keistu žaidimu.

„Tai yra vikinginiai šachmatai, – noriai aiškino žaidimo organizatorius. – Jie žaidžiami dviem komandomis. Jeigu legenda neapgauna, po mūšio vikingai ant išrikiuotų medinių trinkelių padėdavo nukirstas priešų galvas ir nuo savo linijos mesdavo į jas medinę lazdą.“

Susigundžiusieji pabandyti suprato, kad pataikyti lazda į medines trinkeles nėra taip paprasta, kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti.

Būrys orientavimosi sporto entuziastų leidosi Sąjūdžio parko ir jo apylinkių takais. Trasą paruošę žmonės tikino, kad varžytis ryžosi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Šventė kunkuliavo ne vieną valandą, kaimynystėje gyvenantys žmonės džiaugėsi galėdami gražią dieną susitikti ir pabūti drauge.

Bendruomenės šventė antrus metus iš eilės surengta Klaipėdos miesto savivaldybės ir Karalienės Luizės jaunimo centro darbuotojų pastangomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fui

Fui portretas
O kur tas Korona buvo, ar daug jo pasidalino?! Rytoi nebus oi, oi, oi, kiek daug korone susirgo? Kailiu armija, nejaugi dar akys ne atsivėrė kad visa tai melas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių