- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranuose skleidžiasi išskirtinių kvapų ir skonių įvairovė. Netrukus restoranų lankytojams atsinaujinusį, išskirtinį meniu pristatys bei puokštę staigmenų pažers naujasis virtuvės šefas Vilius Mikalauskas.
Išskirtinės patiekalų kompozicijos
Šiomis dienomis kuriamas naujas vieno populiariausių uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranų asortimentas.
Pikantiškais, gurmaniškais, išskirtiniais patiekalais kviečiami pasimėgauti net ir išrankiausi maisto gurmanai.
Prieš kurį laiką viešbučio virtuvės komandos gretas papildė svarų patirties bagažą sukaupti spėjęs virtuvės šefas klaipėdietis V.Mikalauskas.
Naujus skonius išrasti ir restoranų lankytojus stebinti mėgstantis virtuvės šefas fantazijos nestokoja.
Klasikinius patiekalus jis gardina tarpusavyje derindamas skirtingus skonius ir maisto gaminimo tradicijas.
"Mėgstu komponuoti skirtingus patiekalus. Pavyzdžiui, klasikinę italų virtuvę galima pagardinti skonių akcentais iš Pietų Amerikos arba Pietų Indijos. Maisto komponavimas ir tarpusavio derinimas yra mano sritis. Maistas ne tik numalšina alkį, suteikia jėgų ir energijos, bet taip pat yra vienas gyvenimo malonumų", – teigė virtuvės šefas.
Gamina nuo 15 metų
Pašnekovas jau nuo paauglystės išsiskyrė subtiliu skoniu ir keliamais aukštais reikalavimais patiekalų kokybei.
"15-os metų pradėjau gaminti namuose. Mama ne itin turėjo laiko išmokti virti sriubas, todėl pats ėmiausi šio darbo. Vėliau gardžias sriubas išmokiau virti ir mamą. Po kurio laiko pradėjau kepti ir pyragus", – prisiminė pašnekovas.
Gamindamas maistą V.Mikalauskas teigė visada pasitikėjęs savo skonio receptoriais ir nuojauta.
"Virtuvės šefu tikrai negimiau, tačiau pašaukimą gaminti jaučiau nuo mažumės", – atskleidė "Amberton Hotel Klaipėda" virtuvės šefas.
Kulinarijos mokslus V.Mikalauskas krimto ir pirmuosius karjeros žingsnius žengė Londone.
Į šį galimybių miestą jis atvyko sulaukęs 18 metų.
Per devynerius Londone praleistus metus V.Mikalauskas baigė kulinarijos studijas, sėkmingai gilino profesines žinias.
Siekdamas pasisemti kuo daugiau patirties gaminant įvairių šalių tradicinius patiekalus, vyras dirbo ispanų, japonų, korėjiečių virtuvėse, taip pat gamino grilio patiekalus.
Galiausiai nusprendė atsigręžti į klasikinę – prancūzų ir italų virtuvę.
Sukauptos žinios ir patirtis padėjo pakloti pamatą tolimesnei jo, kaip virtuvės šefo, karjerai.
Skonių vakaruose – staigmenos
Entuziastingas virtuvės šefas lankytojus nukels į užburiantį skonių magijos pasaulį.
Kiekvieną ketvirtadienį nuo 18 iki 21 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti į skonių vakarus.
Išskirtinio skonio įvairių šalių virtuvių patiekalais lankytojai gardžiuosis viešbučio restorane "VIVALAVITA".
Pirmasis skonių vakaras jau įvyko. Jo metu restorano svečiams buvo surengta egzotiška midijų fiesta.
Romantišką vakaro nuotaiką kūrė ne tik gardūs patiekalai, bet ir pro restorano langus atsiverianti uostamiesčio panorama.
"Itin didelis dėmesys skiriamas maisto produkcijos kokybei. Produktai skonių vakarams kiekvieną ketvirtadienį atvežami iš Prancūzijos arba Italijos. Tiesa, restorano lankytojų laukia ir daugiau malonių staigmenų bei pokyčių, tačiau tebūnie tai liks intriga", – šyptelėjo virtuvės šefas.
Penktadieniais nuo 20.30 iki 21.30 val. restorane "VIVALAVITA" svečiai taip pat raginami atsipalaiduoti, numalšinti alkį skanaujant patiekalus iš "à la carte" meniu ir mėgautis skambiais akordeono muzikos garsais.
Penktadieniais nuo 19 iki 21 val. panoraminiame restorane "XII" organizuojami gyvos muzikos vakarai.
Restorano svečių ausis džiugins užburiančios saksofono melodijos.
Restoranuose – skirtinga koncepcija
Šefas V.Mikalauskas rūpinasi, kad restorane "VIVALAVITA", panoraminiame restorane "XII", "Lobby" bare, boulinge, restorane ir galerijoje "Klaipėda" bei "Sky 21" stogo terasoje-bare svečiai išvystų platų patiekalų asortimentą.
Už meniu sudarymą ir maisto ruošimo proceso organizavimą atsakingas V.Mikalauskas užgriuvusios didžiulės atsakomybės nė kiek nesibaimina.
Priešingai, vyras nestokoja pasitikėjimo savimi ir pasirengęs užtikrinti, kad ant lankytojų stalų atsidurtų aukščiausios kokybės patiekalai.
Norėdamas nustebinti restorano svečius bei parodyti pavyzdį komandai, virtuvės šefas kartais pats pakeičia virėjus ir darbuojasi virtuvėje.
"Pasikeitimų bus išties nemažai. Restoranuose vyraus skirtinga patiekalų koncepcija. Norime žmonėms suteikti kuo platesnį pasirinkimą, kad būtų patenkinti kiekvieno lankytojo lūkesčiai", – pasakojo V.Mikalauskas.
Pasak naujojo virtuvės šefo, norint pasiekti geriausių rezultatų, itin svarbu, kokia virtuvės komanda dirba kartu.
Nors naujas pareigas virtuvės šefas eina dar tik kelias savaites, jau spėjo gerai pažinti visus komandos narius.
"Virtuvės šefas turi būti ne tik maisto kūrėjas, meniu sudarytojas, bet ir psichologas. Neretai virtuvėje iškyla situacijų, kai svarbu reaguoti šaltakraujiškai, spręsti susidariusią problemą, skubiai rasti išeitį. Manau, kad komandiniame darbe svarbu gebėti išlikti ramiam, suprasti žmones", – teigė V.Mikalauskas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Karinės jūrų pajėgos NATO misijai Baltijos jūroje skyrė du laivus, jie išplaukė1
Karinės jūrų pajėgos NATO kritinės infrastruktūros apsaugos operacijai Baltijos jūroje skyrė du laivus, jie trečiadienį išplaukė į jūrą, BNS nurodė Lietuvos kariuomenė. ...
-
Uostamiestis mini Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 102-ąsias metines1
Sausio 15-ąją uostamiestyje, Skulptūrų parke, prie paminklo „Už Laisvę žuvusiems“, tradiciškai buvo paminėtos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 102-osios metinės. Jų metu buvo prisiminti svarbūs 1923-iųjų istorin...
-
Vaikų „linksmybės“: sniego gniūžtėmis – į automobilius1
Vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje buvo pastebėti du vaikai, į mašinas mėtantys sniego gniūžtes. Vyriškiui išlipus jų sudrausminti vos neįvyko nelaimė – vienas nepilnametis atsitrenkė į važiuo...
-
Olando Kepurės skardis – lankomiausias objektas
Aplinkosaugininkai pripažįsta, kad Olando Kepurės skardis – vienas lankomiausių šalies objektų. ...
-
Dėl vaizdo kameros Jūrininkų prospekte – sumaištis: kam šita „akytė“?
Jūrininkų prospekte esančio daugiabučio namo pirmojo aukšto balkone įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Klaipėdiečiai svarsto, ką buto gyventojas stebi – vaikų žaidimų aikštelę, teritoriją po balkonu, o gal tiesiog praeivius? ...
-
Pristatytas Klaipėdos veiklos plano projektas 2025–2027 m.: kasmet prireiks per 500 mln. eurų
Klaipėdos gyventojams pristatytas 2025–2027 metų Strateginio veiklos plano projektas. Planuojama, kad programoms įgyvendinti kasmet prireiks po daugiau kaip 500 mln. eurų. ...
-
Klaipėdoje priedangų skaičius tebeauga
Klaipėdoje daugėja priedangų – jų skaičius šiuo metu siekia 90. Pavojaus atveju jose pasislėpti galėtų apie 31 tūkst. žmonių. Nuolatos ieškoma ir kitų galimų naujų priedangų vietų. O gyventojams skaitomos paskaitos civilin...
-
Tragiško likimo majorui Oksui skirs knygą1
Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės šiandien bus minimos ne tik uostamiestyje, bet ir Kaune, kur bus pagerbtas ir vienas pagrindinių šios kovinės operacijos vadų – Juozas Tomkus, slapyvardžiu Oksas. Ši trag...
-
Naujovė bažnyčioje – mišios anglų kalba5
Nuo šiol kartą per mėnesį Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje mišios vyks anglų kalba. Jos bus skirtos uostamiestyje ir aplink jį gyvenantiems užsieniečiams. Tikimasi, kad tai padės integruotis ir įsitraukti į bendruomen...
-
Klaipėdoje minimos krašto prijungimo prie Lietuvos 102-osios metinės
Klaipėdoje trečiadienį minimos šio krašto prijungimo prie Lietuvos 102-osios metinės. ...