Pajūryje ne visi muziejai atvėrė duris

Nacionalinio dailės muziejaus filialai pajūryje – tiek P.Domšaičio galerija Klaipėdoje, tiek ir Gintaro muziejus Palangoje, išskyrus tik Laikrodžių muziejų, kol kas lankytojų nepriima. Nors kitos uostamiesčio įstaigos pastaruosius du savaitgalius džiaugėsi gana gausiais žmonių srautais.

„Dėmesio, dėl koronaviruso ekspozicija laikinai neveikia“, – tokį įrašą lig šiol galima perskaityti, atsidarius P.Domšaičio galerijos ir Gintaro muziejaus internetines svetaines.

Abu šie muziejai – Nacionalinio dailės muziejaus filialai. Dar vienas šios įstaigos padalinys – Laikrodžių muziejus, esantis Klaipėdoje, buvo atidarytas jau po Velykų.

Vis dėlto pasidžiaugti lankytojų gausa negalėta. Per pirmąjį darbo savaitgalį užpraėjusią savaitę Laikrodžių muziejų aplankė 15 žmonių, o praėjusį savaitgalį nebuvo nė vieno.

Vienintelis toks Lietuvoje muziejus svečių veikiausiai nesulaukė todėl, kad į jį dažniausiai atvykdavo lankytojai iš kitur, ne iš Klaipėdos.

O šiuo metu masinės ekskursijos dar neleidžiamos, taip pat muziejuje praktikuojama edukacinė veikla, kuri kol kas irgi neatnaujinta dėl karantino. Todėl natūralu, kad lankytojų ir buvo nedaug.

Tačiau, pavyzdžiui, Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje situacija – kiek kitokia. Čia per du savaitgalius sulaukta pusketvirto šimto lankytojų.

„Negalėčiau sakyti, kad mus užpuolė. Mes – ne Ermitažas, tačiau lankytojų buvo, kuo mes labai džiaugiamės“, – kalbėjo Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Asta Grušelionienė.

Dar geresnė situacija – Lietuvos jūrų muziejuje, kuriame, pasak muziejaus atstovės Ninos Puteikienės, per du pastaruosius savaitgalius sulaukta daugiau nei dviejų tūkstančių lankytojų.

Nors ne karantino laikotarpiu vasaros sezono metu per vieną dieną muziejų aplankydavo iki trijų tūkstančių žmonių.

„Mes džiaugiamės sugrįžusiais. Gal jų mažiau nei anksčiau, bet vis dėlto – gana daug. Įdomu tai, kad dabar keičiasi mūsų svečių įpročiai. Žmonės kur kas daugiau pinigų išleidžia suvenyrams. Per savaitgalį įvairių suvenyrų muziejuje parduota už kelis tūkstančius eurų. Gerokai daugiau nei anksčiau“, – atkreipė dėmesį N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių