Neįgalaus benamio vieta – šiukšlyne?

Prie atliekų konteinerio daugiabučio kieme guolį sau susisuko kojų neturintis benamis. Vaizdas šokiravo klaipėdiečius, kurie ėmė skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Nelaimėliu tarnybos pasidomėjo tik praėjus gerokai laiko po šio pranešimo. Maža to, vyras ir toliau liko gulėti šalia šiukšlyno.

Klaipėdietė Lina (vardas pakeistas – A.D.), gyvenanti J.Karoso gatvės daugiabutyje, užvakar dirstelėjusi pro langą, nustėro – kieme šalia atliekų konteinerio poilsiui įsikūrė bekojis vyras.

"Turbūt jis benamis, tačiau vis tiek žmogus. Ir ne vieta jam prie šiukšlyno. Todėl paskambinau telefonu 112, nes akivaizdu, kad žmogui reikalinga pagalba, juolab jis neturi kojų iki pusės blauzdų. Dar labiau nei vaizdas pro langą mane pribloškė pagalbos telefono operatorė. Kai reakcijos nesulaukiau, perskambinau dar kartą. Tada man padiktavo kitus telefono numerius, paskambinau jais. Po kurio laiko pasirodė greitosios pagalbos medikai, pasisukinėjo ir išvyko. Vėliau atvažiavo policija, irgi neužsibuvo, žmogus ir toliau ten guli. Ar yra kas nors, kas galėtų jį iš čia paimti?" – piktinosi klaipėdietė.

Moteris nesuvokia, kodėl žmogus guli gatvėje ir niekam tai nerūpi.

Situacija šiurpino dar ir todėl, kad vyras neįgalus, jį likimo bendras, kuris tuokart kažkur nuklydo, vežiojasi įsikėlęs į vaikišką vežimėlį.

Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė sakė, kad nakvynės namuose nemažai neįgalių gyventojų.

Esą neaišku, ar minėtas vyras vienas jų. O šiaip benamių skaičius pastaruoju metu yra išaugęs.

"Mūsų nakvynės namuose yra Intensyvi krizių veikimo pagalbos grupė, kuri nuolatos rengia reidus ir fiksuoja tokius ar panašius atvejus. Bendrauja su tais žmonėmis, įteikia lankstinukų, kur gali rasti nakvynę, sulaukti kitos pagalbos, įduodame siuntimus pas gydytoją, kad jie nemokamai pasitikrintų sveikatą. Mes juos netgi galėtume nuvežti pas gydytoją, bet tie žmonės turėtų patys sutikti. Reaguojame ir į pavienius atvejus, tokius kaip šis. Mūsų darbuotoja būtinai nuvyks į vietą, pabandys pašnekinti tą žmogų ir pasiūlys pagalbą", – teigė A.Kontrimaitė.

Gyventojai, pamatę tokius pavargėlius, kuriems, jų manymu, reikalinga pagalba, turėtų skambinti nakvynės namų telefonais 218 159 arba 311 204 ir į jų signalą bus reaguojama operatyviai.


Šiame straipsnyje: benamisneįgalusisBPCbendrasis pagalbos telefonaspagalbaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Monikos komentaras teisingas ,sutinku su šią nuomonę.Nėra daugiau ką ir pridėti.

Monika

Monika portretas
Valstybes pareiga kad jos pilieciai nesimetytu gatvese kaip nebereikalingi daiktai.Kodel pries rinkimus visi itraukiami i balsuojancius,surenka is visu bomzynu?Nereikia visko suverst ant zmogaus,visi galim suklyst,bet toks valstybes elgesys netoleruotinas.Pati valstybe sukure toki mechanizma kad zmogus atsidurtu gatveje,nera jokios apsaugos.

taip

taip portretas
Labai gaila, kad prisiveisė tokių dvasios ubagų, kaip "onutė.', kurios dedasi išlaikančios vos ne visus socialiai remtinus žmones. Dažnai, pakalbinus benamius, išgirsti istorijas, kaip jie neteko savo būsto. Ne visos jos būna tikros, bet dažnu atveju prie to prisideda patys artimiausiu žmonės, aplinkinių abejingumas ir "juodieji notarai" kartu su butų perpardavinėtojais aferistais. Alkoholizmas sunki liga ir jai nesvarbus statusas, pilna alkoholikų tarp mūsų išrinktų politikų, už kurių gydymą sumokame brangiai visi, bet štai už benamio gydymą mes nemokėsime, nes gyvename gyvulių ūkyje, kur ne visi lygūs.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių