Naujas tiltas Klaipėdoje iškils 2020-aisiais

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje pristatytas Bastionų tilto pirminis projektas. Planuojama, kad 2017-ųjų metų viduryje bus baigti visi projektavimo darbai, o naujasis tiltas miestą papuoš jau 2020-aisiais.

 

Klaipėdoje pristatytas Bastionų tilto pirminis projektas. Planuojama, kad 2017-ųjų metų viduryje bus baigti visi projektavimo darbai, o naujasis tiltas miestą papuoš jau 2020-aisiais.

Pasak pirminį projektą pristatinėjusios architektų komandos, Klaipėdai šis tiltas būtinas kaip arterija, kuria bus nukreipta dalis eismo srauto nuo Pilies ir Tiltų gatvių. Pastačius naują tiltą, eismo srautai bus paskirstyti ir taip žymiai sumažės Senamiesčio apkrova, padidės eismo pralaidumas.

Pristatyme dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad naujasis miestiečių gyvenimo kokybę pagerėsiantis statinys jau įgauna apčiuopiamą formą: „Kaip klaipėdietis džiaugiuosi, kad nuo diskusijos, ar mums reikia naujo tilto, pereiname prie klausimo svarstymo, koks šis tiltas turėtų būti“,- sakė V. Grubliauskas.

Naujasis 4 eismo juostų Bastionų tiltas sujungs Danės ir Bangų gatves. Viena juosta judės  išimtinai tik viešasis transportas. Abiejose pusėse bus įrengti pėstiesiems skirti šaligatviai, vienoje iš  jų – ir dviračių takas. Tiltas bus pakeliamas, o svirtinis pakėlimo mechanizmas jį perskirs ne per pusę, kaip Pilies tilto atveju, o nuo važiuojamosios kelio dalies atskirs kairiajame Danės upės krante. Tilto pakėlimo mechanizmas bus įrengtas dviejuose 16 metrų aukščio pilonuose – tilto atramose. Juose bus įrengti ir LED šviestuvai, kurie pilnai apšvies visą statinį.

Nuo Danės upės vandens paviršiaus iki tilto apačios liks 2,5 metrų tarpas, todėl mažesnieji laivai galės lengvai praplaukti, o esant poreikiui, tilto konstrukcijos leis jį pakelti vos per 2 min.

Svarbu paminėti, kad statant naująjį tiltą, bus tvarkoma ir aplinka 100 metrų nuotoliu. Štai abiejose Danės upės krantinių pusėse bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Tilto estetinė išvaizda tolimesniuose eprojektavimo etapuose dar gali šiek tiek keistis. Kaip teigė projektuotojai, bus ieškoma dinamiškesnių ir lengvesnių tilto formų.

Preliminariai skaičiuojama, kad tilto statyba kainuos ~6 mln. eurų. Dar 2,5 mln. eurų bus investuoti į aplinkinių – Danės, Artojų, Bangų ir kt. – gatvių sutvarkymą.

Tilto projektavimo ir projekto vykdymo darbus atlieka jungtinė architektų komanda – „Kelprojektas“, Klaipėdos architektų biuras „Andrijauskas ir partneriai“ bei projektavimo kompanija iš Olandijos Royal HaskoningDHV.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieve dieve

dieve dieve  portretas
siaubas kaip nera smegenu, o tiksliau daro tai kur matyt eina ka pasivogti

re

re portretas
stato tilta ir nezino del ko, kam jis reikalingas, tik valdininkam? atvaziuokit i tauralauki keliu pasiziureti pirma.

Thomas

Thomas portretas
Senamiestyje tiltas per Dangę NEREIKALINGAS ,lėšas geriau nukreipkite baseino statybai ar Baltijos prospekto rekonstrukcijai .
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių